בועטת וחובטת את ראשה רצפה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בועטת וחובטת את ראשה רצפה
    ניצה
    01/06/2009

צהרים טובים אני זקוקה לעיצה!!

ביתי הקטנה (בכורה) בת שנה וחודשיים, היא נמצאת בגן מגיל 9 חודשים,הכל נראה תקין
    בגיל 9 חודשים היא היתה מחזיקה לנו את האצבע והולכת בכול הבית
    לפני כשבועיים היא עמדה בפעם הראשונה לבדה וגם צעדה מספר צעדים לבד.
    בימיים האחרונים היא לא צועדת לבדה יותר,היא ממש רוצה את היד שלנו ורק כך לצעוד
    וברגע שאנחנו לא מסכימים או שסתבא מתחילה איתה צעידה קלה ואז מנסה להפסיק------ הילדה משתטחת על הרצפה וקעת ברגלים אך יותר מכך היאדופקת את מצחה הקטן ברצפה!!!.

מה עליינו לעשות??? אני דואגת....

ממתינה בציפיה להדרכתכן............

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בועטת וחובטת את ראשה רצפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שרוצה יד

ליאת גרוס
    01/06/2009

שלום ניצה.
    תהליך התחלת ההליכה הוא גם התחלה של תהליך פסיכולוגי של היפרדות ועצמאות מסויימת. יש בזה משהו מפחיד עבור הילד, בעיקר כאשר ההליכה עדיין לא יציבה. עוד מעט היא תלך לכם לבד בכל הבית ותתגעגעו לימים שלא הלכה בלי יד, בינתיים תנו לה יד. למה הלחץ ?
    הטבע שלה הוא להתקדם לעבר הליכה עצמאית. זה יקרה. כל עוד מבקשת אתכם - תהיו שם בשבילה. אומרים שבגיל זה ההורה מתחיל להיות כמו תחנת דלק אליה מגיע הילד לתדלק כשצריך, יוצא לדרך וחוזר לתדלק. בתכם עוד לא מוכנה לצאת לנהיגת מבחן. ככל שאתם מתעקשים, כך גדל הצורך שלה בתדלוק וקרבה. אתם משיגים את ההפך. תתנו לה למלא כמה דלק שצריכה - היא תתנתק ותלך כשתרגיש בטוחה.
    לגבי חבטות הראש ברצפה, זוהי דרך להביע תסכול ולקבל את תשומת לבכם. זוהי דרך שלילית כמובן. לכן חשוב לא לתת לה את תשומת הלב שם אלא פשוט לתפוס אותה ולהעביר לספה.שתדפוק את הראש בספה עד שתפסיק.
    אני מאמינה שאם תאפשו לה יד לא תהיה כלכך מתוסכלת, ואז גם ההתנהגות הבעייתית תרגע.

תנסי
    ותזכרי, לכו בקצב שלה...

אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו