מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חילופי דמויות דמיוניותיפעת02/06/2009
שלום רב לצוות המקצועי:
יש לי בת בת שלוש ו3 חודשים, מפותחת מאוד ורבלית אוצר מילים עשיר מאוד, משפטים בני 11 ו 12 מילים לפחות. שרה ומדברת חופשי.
אני אמורה ללדת ב"ה בעוד כמה ימים .(בת נוספת)
שאלתי היא:
הבת שלי כל הזמן רוצה לשחק איתי בחילופי תפקידים, מיד שהיא קמה מהשינה היא רוצה להיות מוגלי (ואז להתלבש כמו בן וכל המשתמע מכך) או להיות נסיכה/ מכשפה/ סינדרלה פייה, וכל מיני דמויות טובות יותר או פחות. העניין שזה משגע אותי. נמאס לי כל היום לקרוא לה מוגלי בוא.... ואם אני קוראת לה בשמה היא מיד מתקנת ואומרת לא אני בוב הבנאי...
היא ממש נכנסת לדמות וזורמת איתה. בהתחלה זה היה נחמד והצלחתי לדובב אותה בהרבה רגשות שלפני הלידה אבל עכשיו היא משנה דמויות בקצב בכל אפשרות בבית, בחוץ וממש בוכה ומתעצבת אם אני כבר כועסת ולא מסכימה יותר לשחק איתה בחילופי תפקידים. אולי צריך לציין שלי היא מגדירה איזה תפקיד להיות וכמעט תמיד לא מוכנה לשמוע איזה תפקיד אני הייתי רוצה להיות. למשל היא אומרת אמא אולי אני תמי ואת פרעה..... ואם אני לא מסכימה היא בוכה ואומרת לא רק כאילו קצת.. קצת...
אני מאוד מתוסכלת ומפודחת במיוחד שיוצאים בחוץ והיא קוראת לי סבתא.... (אני בת 26 סתם לידע..) מה לעשות???? האם להמשיך לתת לדמיות להשתלט על סדר יומנו ועליה? האם להקציב? האם לחסל לגמרי? ממה זה נובע הבריחה הדמיונית הזאת לעולם פנטזיה?
לתשובתכם אודה מאוד,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק סוציודרמטי
ליאת גרוס02/06/2009שלום יפעת
אם היית מתארת את אותו מצב בגיל 6 זה היה מדאיג מאד אבל בגיל 3+ זה הכי נורמלי בעולם, ואף מעיד על אינטלגנציה גבוהה ומצב התפתחותי תקין. זהו גיל בו הילדים משחקים הרבה ב"כאילו" כי הם בעצם "מתאמנים" לקראת העולם האמיתי. דרך הדמיון הם מעבדים רגשות , מחשבות, שאיפות וכו'. כל עוד בתך מודעת לזה שזה משחק... ומודעת להבחנה בין דמיון ומציאות, אין לך מה לדאוג. גישה שלמה בטיפול פסיכולוגי בילדים מבוססת על משחקי דמיון עם ילדים לפי הדמויות שהם מביאים. תני לה לקבוע מי את תהיי כי היא ממציאנ את הדמויות כדי לספק לעצמה צורך מסויים שחקי איתה כל עוד זה נחמד ונעים ואולי עוד טיפה. יותר מזה לא כדאי, גם אם היא מתעצבנת. אל תשחקי איתה כשכבר לא בא לך כי היא תחוש בכך ועלולה לפרש את זה לא נכון. יחד עם זאת, נצלי את את ההזדמנות לחזור ולשחק קצת ב"כאילו" אם תיכנסי לזה באמת, זה יכול להיות כיף...
נצלי את המשחק והציעי לה לשחק באמא ותינוק - דרך המשחק היא תוכל לעבד חששות ורגשות לקראת הלידה.
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)