מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות לעליה לכיתה אאמא מתלבטת02/06/2009
בתי ביוני עוד שבוע תחגוג את גיל 6 ואמורה לעלות בספטמבר לכיתה א . נמצאת בגן חובה ועם אותה גננת כבר שנתיים . (הייתה בגן זה גם בטרום חובה ) . בתי ילדה שמחה חברותית אך עם זאת ילדותית . לא יודעת להתמודד עם ילדים , לענות להם , ברוב המקרים מגיבה בקול בכיני .
לא מתמודדת עם קושי . הגננת לפי דבריה משחקת לפעמים לבד עם עצמה ולא מפריעה לה שאין לה מישהו לשחק איתו ולפעמים גם עם חברים . בבית היא יכולה לשחק עם עצמה לדבר עם עצמה מבלי להשתעמם .במהלך השנה אני יכולה לסכם את מספר הטלפונים שהזמינו את ביתי איזשוהי חבר/ה לגן לשחק אצלם בבית . אך אם היא תזמין איזהשהו חבר/ה יבואו אליה ברצון .
מבחינה קוגנטיבית בתי ילדה חכמה פקחית מטופלת בפיזיוטרפיה וגם בריפוי ועיסוק .
במסגרת הגן באה פסיכולוגית פעמים לגן לראות אותה וגם בתי עשתה אבחון מהשירות הפסיכולגי . האבחון נערך שעתיים . ולאחר מכן נפגשתי עם הפסיכולוגית לשיחה ומשוב - המלצותיה של הפסיכולוגית השארות שנה נוספת בגן והמלצה על טיפול רגשי - הבעתי באבחון נמצא קושי רגשי הסתגלות למצביים חברתיים ,קושי בהתאמת סיטואציה חברתית כדבריה. נראה קושי בשיום ובשליפה .ההתלבטות היא קשה כי בתי היא ילידת יוני ולהשאיר אותה ש נה נוספת בגן חובה זה צעד חריג . אני לא נתקלתי עדיין במצב שילד בגיל שלה נשאר שנה נוספת בגן ועלה בגיל 7 ושלושה חודשים לכיתה א בנוסף להשאר שנה עם ילדים שקטנים ממנה בשנה וחצי . האם את מכירה מקרים שאכן ילדים כן נשארו שנה בגיל זה ? ואיפה יש דבר כזה שנקרא טיפול רגשי הבעתי (באיזור השפלה)
אשמח לקבל חוות דעת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה כואבת
אבא למוד נסיו03/06/2009איני בעל מקצוע. אלא אבא אינטואיטיבי למוד נסיון .
להעלות ילד בגיל 7 וקצת לכיתה א זה יותר מדי . יש דברים שהטבע משנה לטובה ( וגם בורא עולם) .
פסיכולוגיה אינה מתמטיקה מדויקת . אין סכ"ה חותך וברור והכל אפשר לשנות , כל עוד אין בעיה נפשית של ממש. הגגנות נוטות לחתוך מיידית כדי לא לקחת אחריות , ואין לסמוך עליהן בשום אופן .
צריך לזכור שהגן ובה"ס זה רק בייביסיטר . העבודה האמיתית היא בבית של ההורים .
תעלי אותה לא'. בלי חששות . פסיכולוגים מבחינתם ישאירו אותה עוד 4 שנים בגן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מתלבטת
ליאת גרוס04/06/2009שלום לך, אכן התלבטות קשה. ראשית השארת ילד בגן לשנה נוספת אינו צעד מאד חריג. בממוצע נשארים היום בכל גן 2-3 ילדים לשנה נוספת. עד לאחרונה הפסיכולוגים האמינו כי כשלא בטוחים עדיף להשאיר שנה נוספת, לאחרונה מתחילים לשקול נושא זה שנית.
אני מתארת לעצמי כי הנחת הפסיכולוגית מבית הספר הינה כי במהלך שנה זו יטופלו קשייה הרגשיים חברתיים ואז תהיה פנויה רגשית להתמודדויות המורכבות שדורש ממנה בית הספר.
זו הנחה נכונה לדעתי ,במידה ואכן תקחו את הנושא ברצינות ותטפלו.
חשוב לבדוק (וזה בטח כתוב בדוח) האם מוכנה ללמידת הקריאה והחשבון? האם אין בעיות מוטוריות שיקשו עליה את הכתיבה? האם היא עצמה משתוקקת לעלות לבית הספר או שתשמח לעוד שנה בגן?
במידה וקיימים קשיים נוספים או שהיא עצמה אינה מתעקשת על עלייה לא', כבר נוצר שילוב של מספר גורמים המעידים על עדיפות להישארות.
ילדים רבים נתרמים משנה נוספת בגן. יחד עם זאת, תחושת הבטן שלך היא חשובה. מה את חושבת? האם תוכל להסתדר בבית ספר ? למה את חוששת מהישארות ?
בנוסף, נראה לי כי הבעייה החברתית אינה קשורה לקטע ילדותי בשלותי אלא לבעיה יותר מורכבת שלא תיפתר רק מהישארות בגן. אני מצטרפת להמלצה לפנות לטיפול ומוסיפה כי רצוי שהטיפול יכלול גם הדרכת הורים. טיפול רגשי הבעתי הוא בעצם טיפול פסיכולוגי ולא טיפול בתנועה/ יצירה או רכיבה על סוסים. אני מכירה אולי מישהיא שתתאים. פני אלי לקבלת הפרטים
מקווה שעזרתי
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני עברתי אותו דבר
אודיה05/06/2009אמא יקרה הבן שלי שנה שניה בגן חובה ביגלל אותן סיבות כמו ביתך .... היו גם לי ים חששות .
אבל כניראה (בטוח) שאני חששתי לחינם לבני חברים חדשים + חברים שעלו לכיתה א
שנה הבאה בני עולה בשעה טובה לכיתה א עם הרבה ביטחון עצמי והרבה חברים ...
בני השנה למד ליכתוב וליקרוא לומר מה טוב לו ומה לא .
אין יותר בכי היום יודע להסביר את עצמו ...אני ממש מאושרת מהשינוי .
וממליצה בחום מה שההפך אצלנו זה שאותו רצו לעלות לכיתה א ואני סירבתי ביגלל הילדותיות והיה ילד שאוהב ליהיות בפינה שלו ....עוד שנה לא מזיקה רק מחזקת
וחברים ....היו עוד הרבה ... בהצלחה בכל לך ולביתך .....תעשי מה שאת חושבת ומרגישה שיעשה טוב לבת שלך ....את אמא שלה את מכירה אותה הכי טוב ....רק את מחליטה !!!!
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנושא במחלוקת
ליאת גרוס06/06/2009תודה לאודיה ולאב שכתב קודם. הנה דוגמא לשתי עמדות לגבי הבעייה. זהו אכן נושא שנוי במחלוקת, ולא תמיד אפשר לדעת אם ההחלטה הייתה נכונה. לדעתי חשוב לבחון כל מקרה לגופו ולא להחזיק בדעה גורפת לכאן או לכאן.
נכון להיעזר בפסיכולוגית הגן ולהעלות בפניה את כל ההתלבטויות. ואכן הכי חשוב, ללכת עם תחושת הבטן... אבל להיזהר לא לפעול מתוך נוחות או צרכים של ההורה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)