בקשה להמלצה על דרכי התמודדות עם פחד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בקשה להמלצה על דרכי התמודדות עם פחד
    דידי
    03/06/2009

שלום, בני בן 2.5 ויש לו לא מעט פחדים מחושך, מצל. רציתי לשאול אם יש קווים מנחים לגבי איזה מענה לתת לפחדים, האם להגיד אין מה לפחד למשל או לאשר את הפחד כדי לתת תחושת השתתפות? אני מרגישה שלעיתים עוזר לו לשמוע סיפורים על חוויות דומות לשלו. זה נראה לי כלי עבודה נכון אך אני לא ממש יודעת איך לעבוד איתו. האם יש לכם המלצה על ספר המלמד את טכניקת העבודה עם סיפורים ככלי מרגיע.
    בנוסף, שמעתי שקיים ספר ילדים המדמה קונפליקטים חברתיים שונים ומלמד דרכי פיתרון. אני לא מצליחה להשיג את שמו. האם ידוע לכם על ספר כזה?
    תודה
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא קיבלתי מענה לשאלתי

אמא
    05/06/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מחכה המון זמן לתשובה. בבקשה תענ

אמא
    07/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחושך

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/06/2009

לאמא שלום
    אני מצטערת שלא קיבלת מענה מהיר לתשובתך.
    שאלת על עזרה לילד בהתמודדות עם פחד, ואני חושבת שתוכלי לעזור לו הכי טוב, בכך שתלמדי אותו שיטות להרגיע את עצמו. למשל, נסי לחשוב מה עבר לך בראש ומה הרגשת כשנכנסת לאתר לבדוק האם אחד המומחים השיב כבר לשאלתך. בוודאי חשת רגשות לא נעימים, אולם אני משערת לעצמי שהרגעת את עצמך בדרכים מסוימות, ואותן אפשר להעביר לילד, באופן שמתאים לגילו. למשל, לעשות התמודדות אקטיבית - לנסות לשנות את המציאות, כפי שאת עשית כש"הקפצת" את השאלה. אולי אפשר לשים לו בחדר נורת לילה קטנה, ולהראות לו איך הוא יכול להדליק את המתג כשיחפוץ בכך. כמו כן, אפשר להתמודד עם הפחד בדרכים נוספות - לצייר אותו במהלך היום ולדבר עליו, לקרוא ספרים (כמו "פחדרון בארון") וכדומה. ובמקביל, חשוב לזכור שפחד מחושך הינו דבר שכיח ואופייני בגיל של בנך, והוא חולף עם הגיל.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו