מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקשה להמלצה על דרכי התמודדות עם פחדדידי03/06/2009
שלום, בני בן 2.5 ויש לו לא מעט פחדים מחושך, מצל. רציתי לשאול אם יש קווים מנחים לגבי איזה מענה לתת לפחדים, האם להגיד אין מה לפחד למשל או לאשר את הפחד כדי לתת תחושת השתתפות? אני מרגישה שלעיתים עוזר לו לשמוע סיפורים על חוויות דומות לשלו. זה נראה לי כלי עבודה נכון אך אני לא ממש יודעת איך לעבוד איתו. האם יש לכם המלצה על ספר המלמד את טכניקת העבודה עם סיפורים ככלי מרגיע.
בנוסף, שמעתי שקיים ספר ילדים המדמה קונפליקטים חברתיים שונים ומלמד דרכי פיתרון. אני לא מצליחה להשיג את שמו. האם ידוע לכם על ספר כזה?
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי מענה לשאלתי
אמא05/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מחכה המון זמן לתשובה. בבקשה תענ
אמא07/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מחושך
ד''ר שירי שדה שרביט07/06/2009לאמא שלום
אני מצטערת שלא קיבלת מענה מהיר לתשובתך.
שאלת על עזרה לילד בהתמודדות עם פחד, ואני חושבת שתוכלי לעזור לו הכי טוב, בכך שתלמדי אותו שיטות להרגיע את עצמו. למשל, נסי לחשוב מה עבר לך בראש ומה הרגשת כשנכנסת לאתר לבדוק האם אחד המומחים השיב כבר לשאלתך. בוודאי חשת רגשות לא נעימים, אולם אני משערת לעצמי שהרגעת את עצמך בדרכים מסוימות, ואותן אפשר להעביר לילד, באופן שמתאים לגילו. למשל, לעשות התמודדות אקטיבית - לנסות לשנות את המציאות, כפי שאת עשית כש"הקפצת" את השאלה. אולי אפשר לשים לו בחדר נורת לילה קטנה, ולהראות לו איך הוא יכול להדליק את המתג כשיחפוץ בכך. כמו כן, אפשר להתמודד עם הפחד בדרכים נוספות - לצייר אותו במהלך היום ולדבר עליו, לקרוא ספרים (כמו "פחדרון בארון") וכדומה. ובמקביל, חשוב לזכור שפחד מחושך הינו דבר שכיח ואופייני בגיל של בנך, והוא חולף עם הגיל.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)