מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות חברתיתדורית03/06/2009
שלום
ביתי בת 7 בכיתה א' יש לה חברה שמאוד שולטת עליה ,היא מספרת לי שאם היא רוצה לשחק עם חברה אחרת היא מושכת אותה בכח ולא נותת לה ,בכל דבר היא מתערבת לה וחוטפת לה דברים
אציין שלפעמים הם גם חברות טובות היא מאוד אוהבת לבוא אלינו , במפגשים כיתתים שמתי לב
שפתאום באיזה שלב חברה שלה הלכה עם חברה אחרת שזה בסדר אבל כשבתי באה להצטרף היא הפנתה לה גב באותו רגע כעסתי מאוד לא ידעתי אך להגיב ,בעבר היתי מציעה לה הצעות ושמתי לב שאני רק גורמת נזק לבטחון של הילדה שלי ,השאלה היא אך להגיב אך לגרום לבתי שתפסיק לחשוש ממנה ותעשה מה שבא לה יש לה עוד חברות בכיתה אבל רוב הזמן היא איתה (אן הרבה בנות בכיתה)פעם סיפרה לי אחת האימאות שהם פנו למורה לגבי אותה ילדה שהציקה ושהבת שלי מאוד מושפעת ונגררת ,גם ביתי לפעמים אומרת לי שאמרים שהיא פרירית ןהיא לא יודעת מה המילה הזאת
אשמח לקבל עצה אך להתמודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות חברתית
ליאת גרוס04/06/2009שלום דורית
אכן לא פשוט להיות אמא ... גיל 7 זה בערך ההתחלה של ההבנה שאין לנו שליטה מוחלטת על מה שקורה עם הילדים ושלפעמים אנו לא יכולים לעזור.
לדעתי עשית נכון שהפסקת ללחוץ כשראית שהדבר פוגע בה. כנראה קשה לה ומפחיד לה להתנתק ממנה וזה שתאמרי לה לעשות זאת רק יקשה יותר. מצד שני יש לי בכל זאת כמה הצעות:
1. עודדי אותה(בלי לחץ) להיפגש עם חברות אחרות אחר הצהריים. אל תאמרי לה לא להפגש עם החברה אלא פשוט תציעי לה להיפגש עם X Y אחרות.
2. נסי לקשר בינה לבין חברות שאינן מהכיתה כמו למשל חוגים.
3. חישבי מה מספקת לה אותה חברה ולמה בוחרת להיות דווקא איתה. נסי לחשוב כיצד ניתן למלא את הצורך הזה בדרכים נוספות.
4. בתך נוהגת כך כי אינה מרגישה בעלת ערך מספיק ועל כן היא חשה כי עליה להתפשר ולוותר. בלי קשר לילדה זו, נסו לחזק את בטחונה, ולספק לה חוויות של הצלחה בעיקר בתחום החברתי.
5. כשאת רואה אותה עם אותה חברה ברגעים בהם עומדת על שלה, הדגישי את זה בפניה וחזקי אותה על כך.
6. בלי קשר לאותה חברה, הסבירי לה מה זה פריירית, ומהי התנהלות חברתית הוגנת. שאלי אותה למה היא חושבת שאומרים עליה פריירית והאם היא חושבת שזה נכון. אל תזכירי את שם הילדה ההיא מיוזמתך, ובכל מקרה אל תפעילי לחץ להתרחקות ממנה. כשהיא תתחזק היא תתרחק בעצמה...
מקווה שעזרתי
אשמח להתעדכן
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)