הורים אוהבים מול ילדה מתבגרת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הורים אוהבים מול ילדה מתבגרת
    גלית
    05/06/2009

בוקר טוב.אנחנו הורים לשלושה ילדים בגיל 14.5 , 12 , 6.5 ואנחנו בני - 38.הבת המתבגרת שלנו ילדה מקסימה ואהובה.לפני כחודש סיפרה שידיד מהצופים הציעה לה חברות.הסברתי לה(בדיוק כמו שהסבירו לי כשהייתי בגילה ולכן אני מוצפת רגשות מעורבים האם אני טועה בגישה ובחשיבה):שזה מוקדם בעיני חבר בגיל הזה - להתחיל בגיל כ"כ צעיר נשיקות ואח"כ מזמוזים...בעיני ממש גיל מאוד צעיר.היא ענתה שהיא אוהבת אותו אבל אמרה שתאמר לו שישארו בינתיים ידידים.בתקופה האחרונה הרגשתי "משהו" ולכן שלשום כשאספתי אותה מהצופים שאלתי אותה מה קורה בינה ובינו.ענתה שזה "מתפתח". מפה לשם סיפרה שכבר התנשקו(רחמנא ליצלן ח ח ח ). מאוד כעסתי על זה שלא סיפרה לי.היא בכתה ואמרה שפחדה "מהתגובה".קיימנו איתה שיחה בעלי ואני ומצאנו את עצמנו שוב חוזרים על זה שלדעתינו זה מוקדם,ושעדיף לחכות .ושאם בגיל 14 מתחילים נשיקות אז בגיל 16 נמצא את עצמנו אצל רופא נשים מתאימים לה גלולות דבר שבענינו הוא מאוד מאוד מאוד מוקדם להתחיל איתו...והיא שאלה אם אנחנו לא שמחים שמישהו אוהב אותה והיא אותו.בקיצור , בעלי ואני מסתובבים עם תחושה לא טובה, חוששים שאולי אנחנו טועים בחשיבה ובמה שיעצנו לה . היא מצידה מספרת שלהרבה בנות יש חבר בגיל הזה והאמהות "ממש שמחות ומעודדות והיא היתה שמחה אם גם אצלינו בבית היתה גישה כזו . אני מרגישה כשלון על זה שלא סיפרה לי על הנשיקה ומצד שני אני מבינה למה לא סיפרה לי - כי ידעה מה אני חושבת .אשמח אם תעזורו לנו ותחוו את דעתכם ותתנו לנו עצות מה לומר לילדה המדהימה שלנו. אנחנו לא רוצים לאבד אותה וחשוב לנו שתמיד תספר לנו וכאן יש התחלה של "לא לספר דברים לאבא ואמא כי ..."
    האם בעצם יש "גיל לנשיקה , ולחבר..."
    ת וד ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורים אוהבים מול מתבגרת מאוהבת

זהורית אסולין שמחון
    05/06/2009

ביתכם עושה את צעדיה הראשונים בהתבגרות וכך גם אתם. נסו לברר עם עצמכם מדוע אתם חושבים שזהו גיל מוקדם. ממה נובעת החשיבה הזו כי רק ההבנה הזו תוכל לאפשר שיח עמוק יותר בינכם לבין הילדה. האם אתם מרגישים שהיא לא מספיק בוגרת לשלוט במיניותה?, האם אתם חושבים שהקשר אינו מבוסס על חברות אמיתית ואינטימיות? האם אתם חוששים שהיא מנוצלת על ידי בן זוגה? מעבר לאמירה שאתם חושבים שזה מוקדם צריך להתנהל שיח פתוח עד כמה שאפשר מהי נשיקה מהי מבטאת, מהו קשר של חברות, כיצד היא יודעת היכן הגבול מה היא חשה בקשר וכולי- את האיסור היא יודעת וכדאי לנהל סביבו חשיבה ודיבור
    המון בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו