שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אמא
    05/06/2009

בני בן 2.5, מאוד מתוק וחברותי ובעיני מתפתח מאוד יפה גם פיזית, גם מילולית. בגן שלו, כבר מתחילת השנה אמרו לי שיש לו נטיה לעשות הפוך מכולם ולווא דווקא מתוך התרסה אלא כאילו לעצמו (אם כולם משחקים בפנים הוא יוצא לחצר וכדומה). לאחרונה אומרות לי הגננות כי הוא מתקשה להתחבר למשחק משותף עם ילדים אחרים ומשחק לבדו או עם ילדה נוספת שגם היא פחות מתחברת לאחרים. בנוסף, כשאחרים משחקים הוא במקרים רבים עושה דברים שאסור אף שהוא יודע שהם אסורים. יש לציין שבני מאוד תקשורתי ואוהב ילדים אך מכיוון שהוא ילד ראשון, אני פחות רואה אותו בסיטואציות חברתיות. אני יודעת שכאשר יש הרבה אנשים, הוא לעיתים נרתע. חשוב לי עוד לומר כי גם בבית, הוא עושה דברים שאסור במצבים בהם הוא זקוק לתשומת לב ואינו מקבל אותה. אני שואלת את עצמי אם זה לא חלק מהעניין אך מה לעשות שבגן הוא חלק מקבוצה ולא בכל רגע הוא יכול לקבל תשומת לב? נראה לי שחשוב שיידע להיות חלק מקבוצה. מה לעשות? האם זה מעורר דאגה? אני בעיקר מודאגת מכך שכרגע הוא במסגרת מאוד סבלנית ואוהבת עם 14 ילדים ובשנה הקרובה הוא צפוי להיכנס לגן ובו הרבה יותר ילדים וגננת פחות פתוחה. מה עלי לעשות?האם זו בעיה רצינית או סתם ייחודיות שלו?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא ענו לי!!! אני מאוד מחכה לתשובה!

אמא
    07/06/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים, אופי וגבולות.

נעמה סבג שמש
    09/06/2009

שלום לך,

ניתן ואפשר לעזור לבנך ללמוד כישורים חברתיים מתאימים.
    תוכלי להפגיש אותו עם ילד אחה"צ ולתת לו כלים כיצד נכון וכדאי להתנהג בחברה.

בגילו, לא כולם עדיין בשלים לשחק ביחד ורבים מהם עדיין משחקים במקביל, וזה בסדר.

בנושא עשיית הדברים האסורים- גם את וגם הצוות בגן, אמורים להגיב על כך בצורה חד משמעית ולהבהיר שיש חוקים וכללים. יש דברים שמותר ויש כאלה שאסור.
    בשביל להעצים אותו ולחזק את בטחונו העצמי עלייך להבהיר את הגבולות בצורה חד משמעית.

את מוזמנת לקרוא באתר beok את מאמריי בנושא סמכות הורית, או באתר שלי, ולקבל טיפים נוספים.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לנעמה

דידי
    09/06/2009

תודה על תגובתך. אני מרגישה קצת מבולבלת. הגננות בגן אומרות כי הן חושבות שיש לו קשיים ביצירת קשר עם הילדים האחרים, הוא כאילו מנסה אך לא יודע איך, זה לא שהוא לא רוצה. יש לציין שאיתנו הוא מתקשר נהדר, וורבלי מאוד. הן מושכות קצת לכיוון שמדובר במשהו חריג לגילו ושווה התייחסות. כשאמרתי לגננת שפסיכולוגית ילדים אמרה לי שצריך להניח לו ושייתכן שהוא מתפתח קצת לאט מכולם, היא אמרה לי שהוא כבר עוד מעט בן שלוש. תשובתך היתה יותר מרגיעה וגם בעלי חושב שצריך להניח לילד, לא להדביק לו בעיות, כן לעשות מאמץ לאפשר לו לבלות זמן עם ילדים אחרים אך הכל ממקום מאוד בטוח שהכל בסדר. אני מבולבלת כי דברי הגננות מלחיצים אותי והן אלה שרואות אותו בחברה מרבית שעות היום אך התחושה שלנו עם הבן שלנו היא שהוא מתפתח מקסים. אני לא רוצה להדביק לו בעיות וכשאני נכנסת ללחץ מדברי הגננות, יוצא שאני קצת עושה את זה כי אני חושבת רחוק וחושבת בכיוונים לא טובים. מצד שני אני לא רוצה שיגיע לגן ויסבול נורא. אשמח לעזרתך בהפגת הבלבול והכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו