לידת אח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לידת אח
    לי
    07/06/2009

שלום רב
    ביתי בת 4 וחצי בת יחידה. אני בהריון בחודש שביעי והיא מאוד מאוד מתרגשת מהלידה הקרבה ובאה. לפניי כשנה עברנו דירה לשכונה אחרת אבל החלטנו להשאיר את ביתנו בגן שבו היתה כדי למנוע ממנה שינויים ולכן בכל בוקר הסענו אותה לגן ואחה"צ החזרנו אותה מהגן. יש לציין שהיא מאוד מאוד רגישה לשינויים ולכן העדפנו למרות מעבר הדירה לא להעביר אותה גן. בשנה הקרובה (בספטמבר) היא אמורה להתחיל גן עירוני (עד עכשעיו הייתה בגן פרטי ומפנק) רשמנו אותה לגן בשכונה הישנה(שבה גרים גם הוריי) במטרה שתהיה עם חלק מהחברים הישנים ואנחנו החלטנו לחזור לשכונה הישנה שיהיה קל לכולם כשאלד. היא אכן התקבלה לגן שרשמנו אותה אבל רק שני בנים מהגן הישן התקבלו יחד איתה. אני אמרוה ללדת בסוף אוגוסט, ממש במקביל לכניסתה לגן החדש. בסופו של דבר בנסיון "להגן" עליה משינויים קצונים יוצא שעכשיו אנחנו עוברים דירה לשכונה הישנה, הולך להיוולד לך אח במקביל למעבר גן והיא נכנסת לגן חדש, עירוני, עם הרבה פחות תשומת לב שהיא רגילה ועם מעט חברים שהיא מכירה. אני ממש בלחץ, בעיקר מהמעבר לגן החדש ברצוני לציין שהיא מאוד מפונקת למרות שנעזרתי ביועצת ואנחנו מנסים להציב לה גבולות בשנה האחרונה, גם בגן הנוכחי היא מתקשה להפרד ממני לפעמים ורק בעזרתה של סייעת מסויימת היא מסכימה להפרד, אני יודעת שהולכת לעבור עליה תקופה מאוד קשה ואשמח לקצת טיפים, עזרה בהתמודדות...
    תודה מראש
    לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידת אח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידת אח, שינויים, מעברים וגבולות

נעמה סבג שמש
    09/06/2009

לי שלום,

אכן מספר השינויים שהילדה תחווה הוא לא מועט. אם את מציינת שאתם מתקשים בהצבת הגבולות זה רק יקשה.

קודם כל, יש לך חודשיים שלמים "לעבוד" על נושא הגבולות בצורה יעילה ואינטנסיבית, כך שזה יקל על ההתנהלות אח"כ.

בנוסף, כדאי שעוד לפני המעבר, תלכו לבקר בגן החדש, תכירו את הצוות ואת הילדים.
    בדקי מי הילדים שממשיכים שם גם שנה הבאה ונסי להפגיש ביניהם באחה"צ עוד מבעוד מועד.

אפשרי לה לראות את הדירה החדשה, ותפנטזי איתה איך ייראה חדרה, מה יהיה בו ומה תלכו לקנות יחד. הראי התלהבות מהשינוי. הציגי אותו כדבר חיובי.

במעברים, מאד חשוב לשתף את הילד, להכין אותו למצב החדש, לתת מקום לרגשות ולא לשלול אותם.
    מאמרים בנושא: גבולות וסמכות הורית, הסתגלות לגן, הכנת ילד לשינויים, חשיבות האמון בין הורה לילד ומתן מקום לרגשות, מתפרסמים באתר beok. מה שאינו מתפרסמם עדיין מופיע באתר שלי.

את מוזמנת לקרוא ולקבל טיפים נוספים.

מקווה שעזרתי,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו