מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התפרצויותאמא07/06/2009
שלום, זו הפעם הראשונה שאני כותבת כאן. אשמח מאוד לעזרה כי אני חשה מצוקה. בתי בת שלוש, בת יחידה. כאשר אינה בגן, אני איתה רוב הזמן כי בעלי עובד קשה. אני עצמי עוברת תקופה לא פשוטה בשנה האחרונה עם הרבה עליות וירידות. יש לי תקופות מעולות איתה בהן אני מרגישה שהכל זורם מאוד טוב, אני מכילה אותה על כל המשתמע מכך אך יש תקופות בהן אני חשה מעורערת בגלל הקשיים עמם אני מתמודדת ואז מאוד קשה לי איתה, אני מרגישה שאיני מסוגלת להתמודד עם קשיים שעולים איתה, היא מתנגדת הרבה יותר, אני פחות קרובה אליה רגשית ולעיתים אף מתפרצת מרוב תסכול. יש לציין שנעשה יותר קשה מאז שהחלה לדרוש את עצמאותה. קשה לי מאוד עם התקופות האלה ואני עובדת על עצמי על מנת להשתפר. גם בתקופות שיותר קשה, אני מקפידה להקדיש לה זמן חיובי. לאחרונה היתה לי תקופה מאוד קשה של מספר שבועות ובמקביל החלה תקופה קשה אצלה (אולי כתגובה), היא מתעוררת לעיתים בלילות, בודקת הרבה יותר את הגבולות, יש לה פחדים מרעשים. איני יודעת אם יש קשר בין הדברים או שסתם זו תקופה פחות טובה לה. בימים האחרונים אני חשה יותר טוב אך היא המון בודקת אותי וזה מקשה על הדברים להשתפר כי היא מצליחה לעיתים להביא אותי לכעסים. רציתי לשאול אם אני מזיקה לה ואם יש דרך לתקן על התקופות הרעות בהן אני באמת פחות טובה לה. אני סובלת מרגשי אשמה קשים שאף מחמירים את המצב. אשמח לעזרה. תודה אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות, כעסים ועצמאות
נעמה סבג שמש09/06/2009שלום לך,
מצבך הרגשי בהחלט משפיע על מצבה הרגשי של ביתך, התנהגותה והתקשורת ביניכם.
עם זאת, יש לקחת בחשבון שמדובר בגיל בו היא מפתחת את עצמאותה ולכן היא מורדת.
קודם כל, אציע לך לשתף אותה ברגשותייך בימים שקשה לך. מותר לומר לילד שהיום את עייפה או לא מרגישה טוב.
בימים שאת יודעת שאת פחות חיונית, צאי איתה יותר. תהיו פחות "אחד על אחד". תיפגשו עם חברים, טיילו לגן משחקים, צאו לג'ימבורי. הזמן יעבור בכיף ותיכנסו פחות לעימותים. קל יהיה בסיטואציות אלה להתמודד עם החוסר סבלנות שלך בשל קושי רגשי.
בוודאי שללא קשר אל לך לוותר על הגבולות. תצטרכי להחליט מהי מסגרת הקווים האדומים שלך, ובתוכה אפשרי עצמאות. בכל מה שרק אפשר אפשר בחירה, אך הבהירי שיש דברים שאסור. אותם צריך לעשות ואין פה משא ומתן.
את מוזמנת לקרוא באתר זה (או באתר שלי במידה ולא פורסמו עדיין) מאמרים בנושא סמכות הורית וחשיבות פיתוח העצמאות של הילד.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)