מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד מילדים זריםשירית07/06/2009
בני בן ה- 3, ילד חברותי מאוד, עליז ובעל שמחת חיים. בגן יש לו חברים רבים עמם אף נפגש אחה"צ.
יחד עם זאת, כאשר אנו נמצאים בגן משחקים, הוא מפחד מילדים זרים, לעיתים אף צעירים ממנו, ממש עד מצב של הימנעות משימוש במתקנים עליהם עולים ילדים שאינו מכיר (הוא אומר לי: אני לא מכיר את הילד/ אני מפחד).
יש לציין שבמפגש ראשוני עם ילד זר בסביבה בה הוא חש ביטחון, החשש מתפוגג ונשכח לאחר מספר דקות.
כיצד אם כן אוכל לעזור לו להתמודד עם הפחד? האם זו תופעה חולפת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד והקניית כישורים חברתיים
נעמה סבג שמש09/06/2009שירית היי,
בשל העובדה שבנך הוא ילד חברותי, אין לך ממה לחשוש.
הציגי בפניו דוגמא אישית: גשי לאמא שאינך מכירה, תאמרי שלום ושבי לידה. הראי לי כיצד להתנהג עם ילד חדש.
תאמרי לו להציע לילד לשחק איתו. לשאול אם הוא רוצה לשחק איתו בשיתןף.
תני לו כלים כיצד להתנהל.
עם זאת, אל תשללי את הפחד אלא תבטאי אותו. תני לו ביטוי. "זה מרגיש לך מפחיד להתקרב לילד זר. זה באמת קצת מביך. מה נוכל לעשות כדי שנהפוך להיות מכרים ויהיה לנו נעים לחלוק יחד את הנדנדה?"
אף פעם לא לומר: אין לך ממה לפחד, כי אז את אומרת לו במילים אחרות שאינך מבינה את חששותיו ובוודאי ולא תוכלי לעזור.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)