פחד מילדים זרים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מילדים זרים
    שירית
    07/06/2009

בני בן ה- 3, ילד חברותי מאוד, עליז ובעל שמחת חיים. בגן יש לו חברים רבים עמם אף נפגש אחה"צ.
    יחד עם זאת, כאשר אנו נמצאים בגן משחקים, הוא מפחד מילדים זרים, לעיתים אף צעירים ממנו, ממש עד מצב של הימנעות משימוש במתקנים עליהם עולים ילדים שאינו מכיר (הוא אומר לי: אני לא מכיר את הילד/ אני מפחד).
    יש לציין שבמפגש ראשוני עם ילד זר בסביבה בה הוא חש ביטחון, החשש מתפוגג ונשכח לאחר מספר דקות.
    כיצד אם כן אוכל לעזור לו להתמודד עם הפחד? האם זו תופעה חולפת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מילדים זרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד והקניית כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    09/06/2009

שירית היי,

בשל העובדה שבנך הוא ילד חברותי, אין לך ממה לחשוש.
    הציגי בפניו דוגמא אישית: גשי לאמא שאינך מכירה, תאמרי שלום ושבי לידה. הראי לי כיצד להתנהג עם ילד חדש.
    תאמרי לו להציע לילד לשחק איתו. לשאול אם הוא רוצה לשחק איתו בשיתןף.

תני לו כלים כיצד להתנהל.
    עם זאת, אל תשללי את הפחד אלא תבטאי אותו. תני לו ביטוי. "זה מרגיש לך מפחיד להתקרב לילד זר. זה באמת קצת מביך. מה נוכל לעשות כדי שנהפוך להיות מכרים ויהיה לנו נעים לחלוק יחד את הנדנדה?"
    אף פעם לא לומר: אין לך ממה לפחד, כי אז את אומרת לו במילים אחרות שאינך מבינה את חששותיו ובוודאי ולא תוכלי לעזור.

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו