בת 5 מרביצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 5 מרביצה
    מיכל
    08/06/2009

בוקר טוב לנעמה סבג שמש.

בתי בת ה 5 לעיתים מגיבה בכעס ומרימה יד בלי שום סיבה מוצדקת. לדוגמה: כאשר אני מסבירה לה משהו כמו מחר הולכים לרופא השיניים אז היא מתווכחת ואומרת לי לא נכון זה היום בנוסף היא גם צועקת ומרימה יד. גם לבעלי היא לפעמים מתנהגת ככה. רציתי לקנות לה היום כפכפים אך לאור ההתנהגות הזו שלה החלטתי שלא אעשה זאת. שאלתי היא: כיצד מפסיקים את ההתנהגות הזו? והאם בזה שאני לא אקנה לה דברים מסוימים אני נוהגת נכון. אתמול תפסתי אותה הסתכלתי לה ישר בעיניים ואמרתי לה בטון סמכותי וכועס שאסור להרביץ.
    בבקשה תתני לי עצה כיצד להתנהג, תודה ויום טוב לך מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 מרביצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמכות הורית והקניית משמעת

נעמה סבג שמש
    09/06/2009

מיכל שלום,

אתחיל ואומר שאין סיבה מוצדקת שבה מותר לביתך להרים יד. צריך להבהיר לה שמותר לה להרגיש כל רגש, מותר לה לכעוס, אך אין זה אומר שמותרת כל התנהגות. אסור לה בתכלית האיסור להרים יד.
    הייתי כותבת חוקה וכללים ברורים בבית,באסיפה משפחתית (אין זה משנה שהילדה עדיין לא יודעת לקרוא) ומבהירה מס' חוקים: בבית הזה לא צועקים. בבית הזה לא מכים. הייתי מאפשרת לה להציע מה להוסיף לחוקה.
    בנוסף, בחוקה יש לכתוב גם מה קורה כאשר התנאים לא מתקיימים. לא קונים דבר מה אותו היום, לא נפגשים עם חברים או אולי לא יוצאים לגן המשחקים.

בכל מצב כזה הייתי אוחזת את ידה בחוזקה וחוזרת על הכלל, ועל ההשלכות של ההתנהגות.

הייתי שולחת אותה לחדרה להרגע למס' דקות כי זו התנהגות שאינה מותרת.

היו חד משמעיים וסבלנים. רק כך התנהגות זו תיכחד.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו