ילד שלא מחזיר כשמרביצים לו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שלא מחזיר כשמרביצים לו
    מלי
    08/06/2009

שלום, בני בן 3ו-10 חודשים בן יחיד וקטן לשתי אחיות גדולות.

כשאני יוצאת עם בני החוצה לפארק וכשהוא בא במגע עם ילדים בגילו אני שמה לב שהוא לא מחזיר כשמרביצים לו, פעם פעמיים לא התייחסתי לזה כי כל ילד והאופי שלו, אבל כשאני רואה שזה חוזר על עצמו, זה חורה. הוא ילד מאוד חמוד, הוא ביישן קצת, רגיש מאוד, ומפונק מאוד .לבעלי זה מאוד מפריע, כשהוא רואה שזה קורה זה מכעיס אותו ומציק לו ואז הוא כועס עליו והילד בוכה , ומאז מדי פעם הוא מסביר לו שעליו להגן על עצמו כשתוקפים אותו. אני רוצה לציין שבבית הוא ילד פעלתן שובבי, ואפילו ,כן, כן מרביץ וצועק על אחיות שלו, מה שמפליא בעיני. שאלתי היא :האם להניח לו או לעשות אחרת ואם כן מהי הדרך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזרת מכות

זהורית אסולין שמחון
    09/06/2009

אני חושבת שהנחת היסוד שמנחה אתכם שאם הוא לא מחזיר מכות זה נובע מחולשה ,תבוסתנות וחוסר אונים. צריך לבחון לעומק אם אכן זה המצב האם הוא נואש במצבים אלו, חרד וחסר אונים. או שאולי הוא בוחר לא להחזיר במכות כי הוא סופג מסר מהגן ומנסה לכבד אותו ומנסה להתמודד עם הסיטואציה בדרכים אחרות כמו התרחקות מהגורם הפוגע, נסיון לדבר וכולי. אם תראו שיש התנהגויות אחרות שמבטאות התמודדות עם המצב אזי זה לא בהכרח חולשה שילד לומד לשלוט בהתנהגויותיו ולא להחזיר. יש כל מיני דרכים להגן במצבים אלו מכות היא רק אחת מהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו