חרדת נטישה?..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה?..
    ויקה
    08/06/2009

שלום רב,
    הילד המתוק שלי בן שנתיים, בשבוע -שבועיים אחרונים פתאום מתקשה להיפרד ממנה כשהולך למטפלת (נמצא אצלה מגיל 6 חודשים), תמיד שמח ללכת ופתאום בוכה ומבקש שאשאר איתו. רוצה לציין שזה גם בבית ולא רק שם. גם כשיוצאת ללימודים בערב הוא פתאום עצוב ובוכה? מה קורה? מה שונה השבוע הזה מכל השבועות?....יכול להיות שפתאום התעוררו חרדות נטישה? (זה חדש אף פעם לא חווינו את זה איתו)

שאלה שנייה קשורה דווקא לילד אלים אצל המטפלת (יש שם 5 ילדים ) שמכה אותו. אחרי שהמקרה חזר על עצמו שוב ושוב וגן המטפלת נדמה שלא מצליחה להציב גבולות לילד ההוא. החלטתי ברוב עוונותיי (אחרי שראיתי הגוזל שלי ממחיש על עצמו איך בעט בו ואיך משך לו בשיער ועוד...) אז די-לימדתי אותו לדחוף ולהדוף את הילד ממנו בכל פעם שמכה אותו.
    תוך שאני כותבת עכשיו אני פתאום חושבת האם יש קשר בין שני הדברים? יכול להיות שהעובדה שאצל המטפלת כבר לא בטוח עבורו גורמת לו לרצות שאשאר איתו? (כי זה ממש משפיע עליו...כל פעם שמזכירים את שם המטפלת הוא שוב חוזר על מה שעשו לו שם וליבי נקרע לגזרים ומרגישה חסרת אונים מדברת עם המטפלת וזו מבטיחה שהיא שומרת עליו מפני הילד. אבל לדעתי הבעיה היא גם הורי הילד שלא מתרגשים מהתנהגותו וזה עובר גם למטפלת)
    טוב , הרבה דברים העלתי כאן. אשמח לדעת גם האם זה נורא שחינכתי הילד לדחוף ולהדוף את הבריון הקטן ממנו? איך אוכל שוב להבהיר למטפלת שמדובר בנושא חשוב עבורי-כי כל הזמן היא אומרת לי "זה ילדים ככה הם ....כך הם גדלים וגם בגן זה יקרה..." אמרתי לה שבגלל זה הוא אצלה ולא בגן כי מצפה ליחס אישי, בטוח וחם. אוף אז מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה?..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה

זהורית אסולין שמחון
    09/06/2009

יכול להיות שחששותיו הם תגובה למה שקורה בגן.. יכול להיות גם שחששות אלו מתעצמות לנוכח התגובות שלך למצב. גם את חרדה באחרונה שהמסגרת אינה מקום בטוח עבורו- והוא ברגישותו קולט שאינך משאירה אותו שם בלב שלם וחששותיו מתעצמים. ילדינו לומדים פעמים רבות על חומרת הסיטואציה מאיתנו אם אנחנו חרדים וחוששים, אזי חלק מפחדינו משודר אליהם גם אם הוא לא נאמר בגלוי ובמפורש. על כן הדבר שהכי יעזור לבנך הוא ראשית אם תמצאי את חזרה את הדרך להשיב את הבטחון שלך לגבי המסגרת בה הוא נמצא ולגבי מוגנותו שם. כשאת תרגישי כך גם הוא ירגע.
    לגבי החינוך להחזיר אין פה עניין של נכון או לא. את מחפשת דרך להשיב לו את תחושת השליטה והמוגנות ולתת לו כלי להתמודדות- נסי לחשוב האם זו הדרך שבה היית רוצה שבנך יתמודד במצבים שמאיימים עליו בעתיד. אם לאו נסי לחשוב איך היית רוצה שיתמודד עם קשיים ואיומים ומצאי את הדרך לתרגם לו זאת לכלי שמתאים לגילו. למשל לומר למטפלת , לומר בתקיפות לילד אתה מכאיב לי זה לא נעים לי, לא לשחק עם הילד הזה , להתרחק ממנו וכולי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה השארת לי חומר רב למחשבה

ויקה
    17/06/2009

ואת צודקת -מה שאני חשה אכן עובר אליו גם אם לא רק במילים. ודבר נוסף שמחה שכתבת אליי חזרה על נושא התמודדות מול מצבים שכאלו- חשבתי על זה ועדיין חושבת על מה איך הייתי רוצה שיתמודד בעתיד מול אתגרים כאלו וגם אחרים....אז תודה על התגובה המעמיקה. עזרת לי מעבר לציפיותי....תבורכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו