מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מרביץ -בעיה מטרידה מאודמירי09/06/2009
בני בן 2.6 , מרביץ ומתנהג באלימות כלפי הסביבה . הוא מרביץ בגן, לאחיו הגדולים (12,16) ואפילו לנו .
לאחרונה , האלימות שלו גוברת, הוא מרביץ מאוד בגן , והגננות העירו לי שצריך לעשות משהו.
אני קישרתי זאת לכך שהוא לא מדבר ולכן.... לאחרונה הוא החל לדבר מאוד ברור , והבנתי שזו לא הסיבה . בהרגשתי יש איזשהי בעיה "בערוץ התחישתי " ונראה שכך הוא מפרק את תחושתיו .
אתמול , הגננת התלוננה ואמרה שזה פשוט בלתי נסבל והילדים שפוט סובלים , הוא מגיע אליהם ללא כל סיבה ופשוט מרביץ בלי לחשוב פעמים , גם בתוך הבית שמתי לב להתנהגות אלימה ואקטיביות יתר הרבה יותר ממה שאנחנו רגילים .
בימים האחרונים הוא כל כך כועס שהוא פשוט מכה את עצמו שזה בעיקר מטריד אותי .
אני מאוד דואגת , ומחפשת עזרה עבורו .
רציתי לשאול , את דעתכם המקצועית , האם יתכן שקרה משהו בגן ? ומכך נובעת התגברות האלימות ? למי פונים לעזרה במקרה כזו בגיל הזה ? אנחםנו מוכרחים לעצור את התופעה כי זה לא נעים לא לנו ולא סביבה ובעיקר שאי אפשר ללכת איתו לשום מקום עקב התנהגותו האלימה .
אשמח לתשובתכם
תודה רבה , אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות
זהורית אסולין שמחון09/06/2009תקופה זו היא מאד סוערת בכלל בגן וכולם קצרי רוח. הקיץ החם, הסיום המתקרב מעוררים אי שקט אצל רבים מהילדים שבא לידי ביטוי הן בגן והן בבית. אולי זו יכולה להיות סיבה להתגברות של התופעה בשבועות האחרונים. אך כדאי לנסות להבין את הדחף של בנך להרביץ. האם זה מחובר תמיד לרגש של תסכול, אכזבה או כעס? אם כן ייתכן שעל אף שהשתפר בדיבור עדיין קשה לו לזהות מה מרגיש ולאחר הזיהוי למצוא את הביטוי המתאים (אגב זו משימה שגם לנו המבוגרים קשה לעשות). כדאי לנסות להבין מה עומד בבסיס ההתפרצות ומעבר לאמירה ברורה על האיסור להשתמש באלימות לומר לו מה הרגיש ואיך יכול לבטא זאת. אפשר גם לתחום אזור או חפצים שלהם מותר להרביץ כמו כרית, שק איגרוף דובי מרופט וכולי. אם זה עניין תחושתי של חוסר ויסות בתנועותיו כדאי לפנות לאבחון אצל מרפאה בעיסוק והיא זו שתוכל לתת כלים לויסות התחושתיות אם אכן זו הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)