מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי הרדמות בת-2.8תותית09/06/2009
היי
אנחנו הורים ל-2 ילדים אחד-בן 6 והשנייה בת 2.8
לפני כחודש התחלנו בהעברתה של בתי מלול שינה למיטה של "גדולים" עם מגן מיטה של גדולים (זו הייתה מיטתו של אחיה והוא קעבל חדשה)לחדר שלהם ביחד
לאחר מקלחת הם יושבים קצת ורואים טלויזיה וכשמגיעה השעה 20:00 אנחנו מתארגנים לסיפור ולמיטה
בני כמובן נירדם ללא כך בעיה במיטתו אך לבתי יש קושי בהרדמות היא יורדת כמעט כל 3-4 דקות מהמיטה לחיבוקים ונשיקות או אפילו סתם ,על בעלי היא קצת יותר נמרחת אני כמובן הסמכותית שמתרה בה לחזור ו-"לשים ראש" במיטתה
לוקח לה כמעט שעה עד להרדמות של שנת הלילה
היא כמובן גמולה מטיטול יום ואתמול אף החלו בגן לגמול אותה מטיטול של שנת הצהריים אז החלטנו להוריד גם את טיטול הלילה (היה נורא 4 פעמים בשעה היא עשתה פיפי במיטה אך לאחר שנירדמה עשתה עוד םפעם אחת שלאחריה לא עשתה כלל עד לבוקר )
האם יש דרך אחרת בה אוכל להתמודד עם תהליך ההשכבה?
האם בסדר שהורדנו בבת אחת את טיטול הלילה והצהריים בבת אחת ואיך אפשר להרגיל אותה לכך
עם בהן הגדול שלי הגמילה הייתה מהירה ללא שום קושי
האם לתגמל אותה על כל פעם שהיא לא עושה פיפי בלילה? (אני לא רוצה שתתרגל "למתנות")
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תגובה זה חשוב !
תותית11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים עליי :-)((
תותית11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי הירדמות במיטת מעבר
ד''ר שירי שדה שרביט14/06/2009תותית שלום,
ראשית אני מצטערת שנאלצת להמתין זמן רב לתשובה.
לגבי בתך, נראה לי שאתם בדרך הנכונה. כמובן שכל ילד הוא שונה מאחיו, אולם העובדה שיש לך כבר חוויה טובה של הצלחה עם הבן הגדול, תעזור לך לעזור לילדה להירדם בכוחות עצמה. אולם יחד עם זאת, ייתכן שהיא מעט שונה מאחיה בכך שזקוקה ליותר חיבוקים וליטופים מאשר הוא, וכדאי לשקול לתת לה "להימרח" עוד מעט זמן אתכם בסלון או בחדרה, בקירבה ובמגע.
כרגע, כל עוד השינה אינה שגרתית, עדיף שלא לגמול אותה מחיתול בלילה. הילדה גם ככה צריכה להתמודד עם הצורך להימנע מהפיתוי של ירידה מהמיטה, ולזכור גם ללכת לשירותים - זה עשוי להיות קשה. מה גם שהמסר כרגע הוא מעט מבלבל - אסור לך לרדת מהמיטה, אבל גם רצוי שלא תעשי פיפי במיטה אלא תלכי לשירותים. לכן עדיף לעשות את השינויים בהדרגה. לגבי פרסים, אני חושבת שכדאי להשתמש בפרסים צנועים, באופן לא סדיר, גם כאשר היא מצליחה לרדת מהמיטה רק מספר מסוים של פעמים שאתן קובעות מראש. כשההרגל יוטמע בה, היא לא תזדקק לחיזוקים קונקרטיים, אלא רק לתשבוחות ומחמאות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)