הפרעת חרדה מוכללת אצל ילד בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפרעת חרדה מוכללת אצל ילד בן 5
    ליה
    10/06/2009

בני בן 5 וחצי ילד חכם במיוחד. לאחרונה החלו אצלו סימני חרדה המאופיינים בדאגה מוגזמת ותחושת חרדה לגבי דברים שונים כמו: רעידות אדמה, הרי געש, בריאות, מוות ועוד.
    העניין החל בתקופת פסח כאשר הילדים ראו בגן סרט על יציאת מצרים "נסיך מצרים". לאחר הסרט הילד התחיל לדבר ללא הרף על "רוח אלוהים" ועל הפחד ממנו (הוא בכור...).
    ניסינו להסביר לו בצורה רציונלית לכל חשש שעלה (זה קרה מזמן, אין דבר כזה...) וגם בצורה אמוציונלית (אנחנו תמיד שומרים עליך ...). כל זה לא עזר והילד שפך את ליבו כי אינו מסוגל לשלוט בתחושת הפחד וזו מפריעה לפעילותו היומיומית ("אני כל הזמן חושב על זה ולא מציח לשכוח את זה). תחילה הוא פחד גם ביום ולא היה מוכן להיות לבד אפילו בשירותי או בחדר הפרטי שלו כרגע הבעיה קיימת בעיקר בלילה: הילד לא מכל בשו םאופן לישון לבד (אנחנו מרדימים אותו ורק אז מכבים את האור). כמו כן החשש מפני "אסונות" עדיין מעסיק אותו בצורה לא הגיונית ("אני לא רוצה אף פעם ללכת לארצות שיש בהם הרי געש...").
    כיצד נכון לטפל בבעיה ? ניסיתי לקבוע תור לפסיכולוג מהקופה (כללית) אך הם מלאים ואין להם תור.

תודה,
    ליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות

ליאת גרוס
    11/06/2009

שלום ליה
    חרדות קלות בגיל 5 זה נורמטיבי אבל את מתארת מצב הדורש התערבות מקצועית. התערבות כזו יכולה בהחלט לעזור וככל שזה יקרה מוקדם יותר כך ייטב.
    הטיפול היעיל ביותר לחרדות הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי, המלווה בהדרכת הורים. אם את יכולה להרשות לעצמך, אני ממליצה על פנייה באופן פרטי.
    איפה אתם גרים ? אולי אוכל להמליץ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרים בנס-ציונה

ליה
    18/06/2009

גרים בנס-ציונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתקשרי אלי, אולי יש לי מישהי...

ליאת גרוס
    18/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפל באזור נס ציונה

זהורית אסולין שמחון
    20/06/2009

ישנה פסיכולגית קלינית דורית לוין שמה , כמו כן יש את מכון שלם בראשון לציון ברחוב הרצל גם מאד מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו