הכנסת חפצים לפה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הכנסת חפצים לפה
    מיכל
    11/06/2009

שלום,
    בנ י בן 5. מאז היותו תינוק מכניס כל דבר לפה. כל הזמן יש לו משהו בפה
    למשל הכניס לפה ולעס תמיד את הקצה של השרוך של המכנס. התחלתי להוציא את השרוכים ובמקום לועס היום את קצה החולצה. בחודשים האחרונים החל לאכול ציפורניים בידיים.
    כמובן שכל הצעצועים/ חפצים אחרים שבהישג ידו נכנסים לו לפה וזוהי הדאגה העיקרית שלי מאחר ואני חוששת מכך שהוא מכניס לגוף רעלים שונים (פלסטיק, צבע וכו'..)
    אני רוא שהוא לא שולט בכך.

האם ניתן לטפל בתופעה וכיצד

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנסת חפצים לפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנסת חפצים לפה

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/06/2009

מיכל שלום,
    הפה הוא אחד ממקורות הסיפוק וההרגעה הראשוניים של התינוק, וגם בגדילה אנחנו ממשיכים ליהנות ממנו. נראה שבנך נהנה מאוד מעיסוק בפה, וגם מבוגרים רבים לועסים מסטיק, מעשנים וכדומה. כדאי להסב את תשומת ליבו של הילד כשהוא עסוק בלעיסה מבלי משים, ולהציע לו אובייקט אחר להתעסק איתו, כמו למולל חתיכת בד בידיו. כמו כן, חשוב להסביר לילד את ההבדלים בין הכנסה לפה של דברים שונים - בלעיסת שרוול הבגד, הסכנה העיקרית היא הרס הבגד, בעוד שציפורניים וחומרים אחרים אינם בריאים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו