הכתמת תחתונים בצואה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הכתמת תחתונים בצואה
    הדר
    12/06/2009

שלום,
    בני ,בן 9 וחצי החל לפני כחודש ללכלך את תחתוניו בצואה.בהתחלה בתדירות של כפעם-פעמיים בשבוע.בשבוע האחרון מדי יום.הוא מתלכלך בעיקר בשעות אחה"צ ומגלה זאת במקלחת הערב.ביקשתי שיקפיד לגשת לשירותים מיד לאחר ארוחת הצהריים מפני שבתחילה חשבתי שאולי הוא דוחה את ההליכה לשירותים מפני שהוא עסוק במשחק.
    אני מבקשת לציין שנגמל מעשיית צרכים בטיטול בגיל שנתיים וחצי לערך ומאז לא קרו מעולם תקלות.
    הוא ילד בריא,מצטיין בלימודים ועוסק בספורט תחרותי.
    התופעה מדאיגה מאד.לא חווה שינויים לאחרונה .אולי תוכלו לייעץ לי מעט ולהפנות לרופא או המטפל המתאים?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכתמת תחתונים בצואה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יאומן

רחל
    13/06/2009

זאת תופעה מאד נפוצה.לא תארתי לעצמי שהבעיה ממנה סובלת ביתי אכן קיימת אצל המון ילדים.דרך אגב יש לזה שם "אנקופרזיס" אני מקווה שמישהי מהצוות יוכל להרחיב פה את הדיון בנושא. התופעה מתישה את הילדים ואת ההורים.ביתי מטופלת ע"י פסיכולוג גסטרולוג ילדים שינינו תזונה לימדנו אותה תרגילים בזמן ישיבה בשירותים וכל מה שרק אמרו וביקשו אבל זה לא עבר.אנחנו בתוך .(.סליחה על הביטוי) "החרא" הזה(זה הכי נכון להגיד את זה) כבר שנה .מתי זה יגמר אין לי מושג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותו דבר

דנה
    14/06/2009

שלום,
    גם אני באותה קלחת עם בני בן ה 9.5 רק שאצלו זה משהו שנמשך כמה שנים ועשינו בדיקות
    ושיחות (לא אצל פסיכולוג) אלא שיחות בבית וגם הלכנו לכיוון של מתנות במידה ולא תעשה בתחתון
    נקנה משהו ולא עוזר כל מי שאני שואלת אומר "תני לזמן לעשות את שלו" השאלה כמה זמן? מתי?
    אני כבר חסרת אונים לא יודעת מה לעשות זועקת לעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאמהות המודאגות

סבינה
    13/06/2009

יש לי כמה שאלות אליכן
    א.האם אתן אמהות עובדות?
    ב.אם כן.מי נימצא עם ילדכן כשהוא חוזר מביה"ס?
    ג.האם ילדכם נישאר הרבה שעות לבד עד שמישהו מהמשפחה בא להיות איתו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך

דנה
    14/06/2009

כן אני עובדת
    הסבתות מחכות בבית לסירוגין שבוע שבוע
    חשוב לי לציין שאני כועסת הרבה על המצב ומה שהכי מרגיז שלא מפריע לו להיות עם זה בתחתון גם כשהסביבה מריחה אותו
    יש לי ילד נוסף בן 6 בלי הבעיה הזאת
    ועוד תינוק בן 7 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקופרזיס

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/06/2009

לכל האמהות המוטרדות שלום,
    כפי שכתבה אחת מכן, לבעיה של אי שליטה בקקי, לאחר שהילד היה גמול מזו תקופה, קוראים אנשי המקצוע בשם "אנקופרזיס". באופן כללי ניתן לומר, כי זו בעיה הקשורה בשליטה בגוף וגם בהתמודדות לא יעילה עם קשיים הבאה לידי ביטוי גם באמצעות הקקי. הבעיה גורמת לסבל נוראי לילד, בושה והסתרה, וככל שאלו נמשכים ונמשכים - כך מתווספים לבעיה, גם תכנים של סודות והסתרה, עימותים בין הילד להורים והסתגרות חברתית.
    לאנקופרזיס יש טיפול פסיכולוגי יעיל ויחסית קצר, באמצעות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי, כדאי גם בשילוב של ביופידבק, בתוספת של הדרכת הורים. רצוי מאוד מאוד לפנות לטיפול אצל פסיכולוג עם ניסיון בנושא, על מנת לחסוך סבל מיותר מהילד ומהסביבה המשפחתית.
    מקווה שהאינפורמציה עוזרת לכן,
    ובהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי להאמין

רחל
    15/06/2009

ד"ר שדה תודה על ההיתייחסות.ואכן הבעיה היא מאד קשה הן לילד והן להורים אני רואה זאת כמחלה אומנם לא כזאת שניראת לעין אבל מחלה.אני גולשת המון ולומדת על התופעה וניתקלתי לא פעם אחת בכמה פורומים שהרופא שמנהל את הפורום כותב שטיפול פסיכולוגי לא עוזר אז למי להאמין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לרחל

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/06/2009

רחל שלום,
    אני מאוד מאמינה ביכולת של טיפול פסיכולוגי לשנות דברים בחיים של אנשים. יש לי ניסיון מאוד חיובי עם טיפול פסיכולוגי באנקופרזיס. יחד עם זאת, אני לא חושבת שלפסיכולוגים יש מונופול על האמת או על הדרך היחידה לעזור.
    אולם אני כן בטוחה בכך שילד הסובל מבריחת קקי כבר שנה, מצוי בסבל רב, ועליכם ההורים למצוא את הטיפול שהכי יתאים לכם ולילד על מנת לעזור לו לפתור את הבעיה.
    בברכה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו