חרדת נטישה לילד בן 5.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה לילד בן 5.5
    טלי
    12/06/2009

בני בן 5.5 פוחד להישאר לבד בחוגים, בימי הולדת, אפילו להישאר באוטו לבד ל10 שניות. כאשר הוא חושב שנשאר לבד, הוא נכנס ממש להיסטריה של בכי.
    כשהיה קטן הרבה יותר, היתה בעיה להשאיר אותו אצל חברים מהגן, אך הבעיה נפתרה או הפכה לנסבלת, לאחרונה זה כחצי שנה המצב בלתי נסבל, אי אפשר להשאיר אותו בשום מקום לבד,
    ואחותי הקטנה בן השנתיים משלמת מחיר- כי מה שהיא עושה זה לחכות לאח שלה מחות לחוג או יומולדת.
    הוא נורא רוצה להתגבר על זה ולפעמים מבטיח שהפעם הוא משחרר אותנו ונשאר לבד, אך כשזה מגיע לידי ביצוע - הוא פשוט לא מסוגל ונהיה היסטרי.
    מה אפשר לעשות??
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה לילד בן 5.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גם אני מתחילה להרגיש נטושה... :)

טלי
    14/06/2009

אודה לתשובה,
    הנושא דחוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאד מודאגת, אודה להתייחסות

טלי
    15/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

טלי
    16/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת פרידה/חרדת נטישה

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/06/2009

טלי שלום,
    ראשית אני מצטערת על הזמן שחיכית לתשובה.
    לפי המידע שמסרת ודרך האינטרנט קשה לדעת מה הם הגורמים לחרדת הפרידה שלו, והאם היו סיבות לכך שאת דווקא נוקטת במושג חרדת נטישה - שאפשר להסתכל עליו כשלב אחד מעבר לחרדת הפרידה>> פחד שלא רק שיעזבו אותי למעט זמן, אלא גם לא יחזרו לעולם.
    בכל זאת עולה ברור משאלתך, כי עכשיו נוצר מעגל שלילי, בו הילד חרד מהפרידה הקלה ביותר, את חוששת שהוא לא יתגבר על החרדות ולוחצת עליו "לשחרר", והוא בתגובה מחזיק אתכם עוד יותר חזק וקרוב אליו. כדאי לקטוע את המעגל הזה, כדי לא להחמיר את המצב.
    אני מציעה שתניחו לילד לזמן הקרוב, ולא תציעו לו כלל להיפרד מכם. ללכת לבד לחבר בגיל 5.5 ובמיוחד מוקדם יותר - זה דבר שלא כל הילדים עושים, אין צורך התפתחותי לעשות זאת, והדבר משרת בעיקר את צרכי המבוגרים. אולי לאחר שדווקא אתם מצדכם תרפו מעט, הילד יוכל בהדרגה לרכוש ביטחון רב יותר בפרידה ורצון בתחושת עצמאות. איני יודעת אם הוא אמור לעלות לכיתה א' בעוד חודשיים - אז יהיו לו מספיק קשיי פרידה אופיניים למצב.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו