מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מוזרגילה12/06/2009
בני בן 7 מתנהג מוזר באופן טבעי.
הוא רגיש מאוד. בוכה שכועסים עליו. (ולפעמים גם מרטיב).
קשה לו עם חברים כי הוא דבק ולא ממש חברותי. אם הוא מוצא שיחה או משחק עם משהו אז הוא מבקש לשחק כל הזמן. (אנחנו לא מרשים).
בבית ספר הוא איבד 2 חוברות במהלך השנה האחרונה ואז נענש בכך שקנינו חוברת חדשה שהוא היה צריך לשבת ולמלא את כולה מההתחלה ....
השבוע גילנו שהוא קנה אוכל בבית ספר מכסף שמצא וכשגילינו את זה (אנחנו ובדים בבבית ספר) הוא כעס וזרק גם את האוכל שקנה וגם את האוכל שהביא מהבית (קולרנפקס מתוק שאוכלים כמו חטיף). - הוא קיבל עונש שלא יקבל לבית ספר שום דבר חוץ מפיתה עם מרגרינה או בלי כלום (לבחירתו) וגם לארוחת ערב קיבל בשונה מהאחים שלו.
כשהוא בכה ושאלנו למה הוא אמר כי אני מעכשיו אוכל רק פיתה. (לא בגלל ההתנהגות-בגלל הפיתה)
אני אסביר שהוא בדרך כלל אחראי אבל נדמה לנו שהוא כאילו מנסה לתחמן אותנו ולבדוק מה הגבול.
אנחנו קצת מתוסכלים ולא יודעים מה לעשות. זה שובר אותנו הבכי שלו (אנחנו ממש ממש ממש לא מראים את זה )
אבל איך אפשר לגרום לו לשנות את ההתנהגות?
ובכלל איך בונים התנהגות חברתית בריאה, איך מגדלים ילדים נורמליים?
אני אציין שהוא הבכור. אחריו יש בן 6.5 שעולה לא' (הוא עולה לג') ובת שעולה לגן חובה.
עשינו בעקבות העבודה מעבר לארץ אחרת (לפני 3 שנים) ואנחנו חוזרים למקומנו לשנה הבאה כך שאני אשמח אם יש משהו שאפשר יהיה ללמד אותו כדי שיהיה לו קל חברתית(איך ניתן לשנות אותו בצורה שיהיה לאנשים כיף להיות איתו -ולא שיתעלק עליהם? )
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם קשיים
ד''ר שירי שדה שרביט14/06/2009גילה שלום,
ראשית אתייחס לשאלה שהתחבאה באמצע דברייך, "איך מגדלים ילדים נורמליים?". אני חושבת שזו השאלה שכל אחד מאיתנו כהורה שואלים את עצמנו. בתור אשת מקצוע ואמא, אני יכולה לומר לך שאין דרך אחת יחידה. מה שמתאים מאוד במשפחה אחת, לא מתאים למשפחה אחרת עם הרכב אנושי אחר, במקום אחר ובנסיבות שונות. אנחנו יכולים כהורים לעשות את המיטב שביכולתנו לפי הבנתנו, וכמובן להתייעץ כשדברים קצת מסתבכים.
לי נראה שקצת סטיתם מהדרך, כמשפחה. אני לא יודעת עם אלו שינויים הבן שלכם נאלץ להתמודד ולאיזו חברה הוא הגיע בה קשה לו להשתלב. אולם ילד בכיתה ב' מגיב לא רק לסביבה, אלא בעיקר למשפחה ולהורים. מהדברים שכתבת היתה לי תחושה שהתגובות שלכם להתנהגויות אנושיות של הילד, הן די חריפות. גם לגביכם, כתבת שאתם מנסים לא להראות לו מתי קשה לכם, ואולי גם עם עצמכם אתם די נוקשים.
נראה לי לאור התיאור שמסרת, כי כדאי שתפנו להתייעצות עם פסיכולוג המתמחה בטיפול בילדים, על-מנת להבין באופן מעמיק יותר את הסיבות להתנהגות של ילדכם, כדי שתוכלו לעזור לו.
בהצלחה רבה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)