יעוץ דחוף! קרב רחוב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • יעוץ דחוף! קרב רחוב
    נעמה
    13/06/2009

    שלום! יש לי ילד בן 9 מחונן (משתתף בתוכנית של משרד החינוך) וספורטאי מצטיין (בין היתר זכה פעמיים בתחרויות ג'ודו). הוא מודע לכשרונות שלו כמו גם לעובדה שהוא ילד מאד חזק פיזי. היום נודע לי (מפיה של אמא של חברו לכיתה) שלפני יומיים הזמין חבר שלו לקרב רחוב לבדוק מי חזק יותר (כשהוא יודע שידו על העליונה בוודאות) הוא הסביר שמדובר על מכות ובעיטות עד שמישהו נכנע. אני יודעת שלילד שלי יש לב של זהב מכל מיני מווחות והתנהגויות יפות לאורך השנים, יחד עם זאת היו לו תקריות מספר פעמים יש ילדים בכיתה של מכות ותחרות קשה. הילד שלי מאד תחרותי ותמיד רוצה לנצח הכל ואת כולם.
    אני מאד מזועזעת מקרב הרחוב הזה ומהעובדה שהוא הזמין חבר בכוונה להכניע ולהשפיל אותו. בשלב הראשון ממש התפרצתי עליו, הרגשתי מתוסכלת ומאוכזת אבל בעיקר המקרה הפחיד אותי מאד. מה עליי לעשות כדי לעקור את התופעה הזאת לאלתר?
    איך להתיחס אליי? להעניש אותו? להוציא אותו מג'ודו ומהחוגים האחרים? לא לתת לו להזמין חברים? מה צריך לעשות שיהיה מספיק מזעזע עד כדי שינוי התנהגות?
    האם כדאי לי לפנות לגורם מקצועי כלשהו? מי יכול לתת לי יעוץ והכוונה? אפשר דרך קופת חולים?
    אני מרשיגה ממש חסרת אונים ואמד מוטרדת. האם אני לא מכירה את הילד שלי למרות שאני חושבת שכן? מה עושים ??
    לסיום אציין שלבעלי ולי יש עוד 3 ילדים: ילדה בת שנתיים וחצי, ילד בן 6 (איתו יש הרבה תחרות וריבים בזמן האחרון) וילד בן 17.
    תודה רבה על התיחסותכם!!
    נעמה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ דחוף! קרב רחוב

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תוקפנות של ילדים

    ד''ר שירי שדה שרביט
    14/06/2009

    נעמה שלום,
    נראה לי שהבן שלך מתמודד עם "צרות של עשירים" - הוא נהנה גם מחוכמה רבה וגם מכוח. אולם לא תמיד רצוי להשתמש בשני הכישורים האלו ללא ויסות. לדעתי חשוב מאוד מסר אחיד ומתמשך מצד שני ההורים, לגבי אי שימוש באלימות ומציאת פתרונות הולמים לקונפליקטים, וכן לא לחוות סיפוק מההשפלה של הזולת. רצוי מאוד לחזק התנהגויות חיוביות, ולנקוט בסנקציות לאחר מקרים שליליים. על המסרים להיות עקביים, ולא חד פעמיים בעקבות אירועים דרמטיים כגון זה.
    בנוסף, ייתכן שהילד מושפע מאוד מתכנים תוקפניים בג'ודו, ולא משתמש בחוג ככלי לחיזוקו העצמי בלבד. לכן כדאי לשקול לשנה הבאה רישום לחוג עם פעילות פיסית אחרת, עם תכנים פחות אלימים - קבוצת ספורט כלשהוא, קאפוורה וכדומה.
    לפי המידע שמסרת כאן, נראה לי שאתם ההורים יכולים להתמודד באופן יעיל מספיק עם ההתנהגויות המפריעות לכם, ואין הכרח כיום בעזרה מקצועית.
    בהצלחה,
    שירי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו