ילד שלא נלחם על שלו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שלא נלחם על שלו
    דידי
    14/06/2009

שלום, בני בן שנתיים וחצי בקרוב. הוא חמוד וחברותי אך מאז שאני זוכרת, הוא תמיד מוותר לאחרים שלוקחים לו צעצועים או חפצים. אני רואה מהצד איך הוא מחזיק משחק שהוא אוהב ואז ילד אחר ניגש, לוקח לו את המשחק מהיד ובני פשוט הולך משם, לא נאבק. לעיתים זה נראה כאילו לא אכפת לו ולעיתים אחרות הוא נראה לי נסער אך לא נלחם. האם להילחם עבורו, מה לעשות? אשמח לקבל תשובה, דידי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא נלחם על שלו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקניית כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    15/06/2009

דידי שלום,

האם בנך נמצא במסגרת של גן? ממתי?
    האם הוא נפגש הרבה בחברת ילדים?

בדר"כ ילדים שנמצאים בחברת מבוגרים בעיקר, פחות יודעים איך להתמודד עם ילדים במצב שכזה, כיוון שמבוגר לא יחטוף מהם משחק.
    התנהגות זו היא זרה להם.

עם זאת, זו תופעה שכיחה. ניתן לפתח אצל הילד כישורים חברתיים כדי להתמודד עם מצב שכזה.

אסור לך "להלחם בשבילו", אך בבית את יכולה לביים מצבים שכאלה כדי להציג לו התנהגות אסרטיבית.

במצב בו את נוכחת תאמרי לו מה לומר לילד השני וכיצד להגיב. הנחי אותו מה לעשות, עד שהיה מסוגל לעשות זאת בעצמו, באופן טבעי, ללא הדרכתך.

בהצלחה,
    נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להמלצה על ספר

דידי
    17/06/2009

תודה על תשובתך, האם את מכירה ספר ילדים המדמה סיטואציות חברתיות כאלה, הוא מאוד אוהב סיפורים ומשתמש בתוכן שלהם אח"כ. חשבתי שדרך סיפור אוכל לשוחח איתו על דרכי התמודדות במצבים חברתיים. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממתינה. מה קרה לפורום לאחרונה?

דידי
    21/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    22/06/2009

אהלן,

את בהחלט צודקת, לימוד תוך כדי סיפור הוא נהדר.
    ספרי בנושא ייצא לאור בקרוב. כרגע-
    לא עולה לי כרגע שם של ספר, אך תמיד אפשר להכנס לסטימצקי או לספריה העירונית ולעיין בספרים ולראות מה עונה על דרישותייך.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו