מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בני נמנע ממשחקי חברהלילי15/06/2009
אני אם לבן 5.5 ובת 2.5. זו תקופה ארוכה שאני מרגישה שבני הבכור לא מתפקד כשאר הילדים בחברה. הוא אוהב להזמין חבר הביתה או ללכת לשחק עימו בביתו. אך המצב שונה כשמדובר בכמות גדולה של ילדים. בגן הוא מספר שהוא לא אוהב לשחק במשחקי הקלפים עם החברים(כמו טאקי שהוא מכיר) וציין שבבית הוא כן אוהב, לפי דעתי יש כאן עניין של הרתעות מתחרות_הוא לא תחרותי בכלל. יש לי דוג' נוספת, אתמול הוא הוזמן למפגש חברתי (כ-7 ילדים)כולם שיחקו תופסת מחבואים מחניים והאם שהיתה שם סיפרה לי שהוא לא רצה לשחק,דבר שמוכר לי גם ממפגשים עם ילדים קרובי משפחה(-כמובן כשמדובר ביותר מ2 ילדים) הוא פשוט מסתגר בתוך עצמו ומוצא לו עיסוק לשחק בו לבד.
מה לעשות?
ומה זה אומר עליו?
אשמח אם תחוו דעתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפות חברתיות
ד''ר שירי שדה שרביט15/06/2009לילי שלום,
לפי המידע החלקי שמסרת, קשה להעריך דרך האינטרנט האם ילדך סובל מבעיה חברתית. חשוב לציין כי אנשים (ילדים ומבוגרים) נבדלים זה מזה בהעדפות החברתיות שלהם - יש ילדים שמתאים להם להיות עם חבר אחד טוב לכל שנות הגן וביה"ס, ויש כאלה שטוב להם להשתייך לחבורה גדולה ורעשנית. חשוב להבחין האם הילד סובל מבדידות, הסתגרות והימנעות חברתית, או שהוא פחות אוהב לשהות במחיצת בנים רעשניים או תחרותיים.
יחד עם הכבוד להעדפות שלו, תוכלו לעזור לו להרחיב את מגוון התגובות הבינאישיות שלו, כך שיהיה לו נוח גם בקבוצה, כמו שטוב לו בנוכחות חבר אחד בלבד - לעודד אותו לנסות להשתלב בקבוצה, בתחילה בתחומים בהם הוא חש בטוח (ילדים בני 5 די מתקשים בטאקי עדיין ולא מבינים את כל החוקים עד תומם).
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילי22/06/2009בנוסף רציתי לעדכן אתכם שהגננת אתמול אמרה לי שהילד לעיתים מתבודד. לדוגמא: כשהיא קראה פעם לכולם להביא דברים מסויימים ולהצטרף אליה הוא לא בא אלא המשיך בעיסוקיו הקודמים.
למה לדעתכן הוא עושה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילנה
ד''ר שירי שדה שרביט22/06/2009אילנה שלום,
כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת, קשה לדעת מהם הגורמים המדויקים בבסיס התנהגויות הילד, מבלי להכירו. אני מבינה עד כמה הנושא מטריד אותך, ולכן נראה לי שכדאי שתתייעצי עם פסיכולוג הגן. הפסיכולוג יוכל לערוך על הילד תצפית, לקבל חוו"ד מהגגנת, ולהשוות את התנהגות הילד להתנהגות האופיינית בגילו. נראה לי שטרם ההתערבות בבעיה, יש לבדוק האם קיימת בעיה ומהו טיבה. שיחה עם פסיכולוג הגן היא דרך טובה להתחיל זאת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)