אחיות!!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחיות!!!
    דידי
    15/06/2009

שלום לכם,בנותיי בנות 10 ו9 וכמו כל אחיות מסתדרות ולפעמים גם לא אך הקינאה תמיד קיימת.
    לביתי הבכורה יש מסיבת סוף שנה שההזמנה מופנת לכל המשפחה..וכולם מוזמנים לבריכה ליום כייף.אציין שביתי הקטנה הרבה יותר פילפלית מהגדולה ותמיד היא מרכז העינינים למרות שלבכורה יש את נפלאות הידע האהבה והשקט הנפשי.ביתי הבכורה החליטה שרק אני אבוא איתה למסיבה כי היא לא רוצה שאחותה תיקח לה את החברות מה שקורה בדרך כלל ואני מבינה לליבה ב100% .
    אין לי בעיה לא לבוא כל המשפחה למסיבה אך אני מפחדת שאני עושה טעות שאני צריכה להפריד אותן לבקשת הגדולה ולא לתת לה להתמודד בחיים גם בעניין אחותה.אציין שלכל מסיבת סיום של הקטנה כולנו הולכים כמשפחה כי אין לקטנה שום בעיה עם זה.מה לדעתכם עליי לעשות?ישנה גם אפשרות שנשאיר את הקטנה אצל משפחה ונלך לבריכה שניי ההורים.תודה על התשובות מראש אמא שאוהבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחיות!!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסי אחיות

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/06/2009

לאמא שלום,
    יחסי אחים מורכבים כפי שכתבת גם מרגעים חיוביים של תמיכה וקשר טוב, וגם מקנאה, השוואות ותחרות על המשאבים המוגבלים של המשפחה, וההורים בראש ובראשונה. לטעמי האישי, יהיו לך מספיק הזדמנויות בעתיד לעזור לבתך הבכורה להתמודד עם אחותה הכריזמטית ומושכת תשומת הלב. לכן אם הבכורה מבקשת להיות במוקד תשומת לבך במסיבה שלה וליהנות ממך באופן בלעדי, אזי כדאי לאפשר לה זאת. מסיבת סיום היא אירוע די דרמטי, בו הכיתה משקיעה זמן לפני כן, ומגיע לבכורה להרגיש שהיא יכולה למצות אותו עד תום. לפניכם חופש גדול, בו הילדות יהיו מספיק יחד והגדולה תיאלץ להתמודד עם הרבה השוואות, שהיא עושה ושהסביבה עושה.
    לגבי נוכחות האב, כדאי לשאול את הילדה מה היא מעדיפה, ולהתאים עצמכם לרצונותיה במקרה זה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו