נא עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נא עזרה
    נ
    15/06/2009

שלום רב

יש לי בן מקסים בן שנתים ו-3 חודשים ותינוקת בת 7 חודשים , שניהם בבית עם בעלי שאינו עובד ב"ה בספטמבר שניהם נרשמים לגן , אני עובדת וחוזרת מאוד עייפה מעבודה וממשיכה לבשל ולטפל בילדיי באהבה אבל כל הזמן אני חושבת שאני לא מצליחה ללכת איתם לטייל במהלך השבוע ואולי משעמם להם (יותר נכון לגבי "הגדול") אז אני ממלא בריכה ועילי יושב ומשחק , הבעיה השניה היא באוכל הוא לא אוהב לשבת בכיסא אוכל וממש כועס שהוא יושב שם , ומצד שני אני שמה אותו שם כי הוא לא ממש יושב לאכול "ומתפזר עם האוכל" האם זה בסדר? או שלא להושיב אותו בכיסא
    האם זה בסדר לחבק ולנשק את התינוקת לידו כי לא נראה לי שהוא ממש אוהב את זה? האם זה בסדר שאני מפרידה בניהם כדי שלא תקבל מכה הוא משוחרר והיא בלול? אני מאוד מבולבלת ולכן אני העלתי המון נושאים אשמח לקבל עזרה . אני רוצה לגדל ילדים בלי משקעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נא עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "לגדל ילדים בלי משקעים"

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/06/2009

גל שלום,
    אני רוצה להתייחס ראשית למשאלה שלך "לגדל ילדים בלי משקעים". חשוב לי לומר לך מנסיוני המקצועי והאישי שהרוב המוחלט של ההורים באמת עושים מאמצים אדירים לגדל את ילדיהם באופן שהם רואים כטוב ביותר עבור הילד. במהלך הדרך קיימים שינויי גישה, לחצים ומציאות, שמשפיעים על ההורות שאנו מעניקים. יחד עם זאת, הביקורת של ילדים על הוריהם היא חלק מתהליך הגדילה וחלק מהחיים, וחשוב לזכור זאת.
    הדבר המשותף לכל שאלותייך הוא החשש שלך מעשיית נזק לילדייך - את פוחדת שמא את לא מטיילת איתם מספיק כיוון שאת עסוקה, הכעס של הגדול על הושבתו בכיסא מטריד אותך, וכמו כן את חרדה שהוא יקנא בכך שאת מנשקת את הילדה. ייתכן שרגשות האשם שלך על הצורך הקיים בעבודתך גורמים לך לקוות שהזמן שאת עם ילדייך, יהיה מורכב מרגעים חיוביים בלבד. אולם הילדים זקוקים ממך גם לגבולות ולגירויים בהתאם לגילם ובהתאם ליכולותייך, וכמובן ייאלצו להכיר בעובדה שאת מחלקת את כוחותייך בין שני ילדים.
    נראה לי שרצוי לבדוק את האפשרות שתבלי אחהצ אחד בשבוע עם כל ילד בנפרד - למשל אולי יהיה לך קל יותר לצאת לגינה עם ילד אחד בלבד ולא עם שניים. כמו כן, במידה ואת מוטרדת שהם משועממים, את יכולה לבקש מבעלך שכשהוא עמם, שייקח אותם לטיול או למשחקיה. בספטמבר תוכלי להיות רגועה יותר לגבי עניין הגרייה, ואז פנויה יותר לבילוי פחות אשם שלך עם ילדייך.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו