מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים אצל ילדה בת שנתייםלילך15/06/2009
שלום אני אמא לילדה מקסימה בת שנתיים, כיום הילדה נמצאת במסגרת (מעון), היא מאוד אוהבת את הצוות והילדים ונהנת להגיע בבוקר למעון, הילדה מדברת ממש טוב לבני גילה ויודעת להתבטא יפה, בתקופה האחרונה לילדה יש פחדים מאנשים מסוימים בין אם היא מכירה אותם (לדוגמא אחי הבכור, או חברים של בעלי- שאותם היא גם מכירה בשמם) או אנשים שהיא לא מכירה (עוברי אורח ברחוב), הפחדים מתבטאים בכך שהיא ישר בוכה ומבקשת שנרים (אני או בעלי) אותה על הידים, כשאנו מרימים אותה היא שמה את ראשה על הכתף שלנו ומחבקת אותנו חזק, לאחר "שהאדם המפחיד" הולך היא אומרת שלא בוכים ושואלת איפה הוא ורוצה שהוא יבוא. (לרוב היא מפחדת מגברים אך גם מנשים היא מפחדת)
שאלתי את הצוות בגן והם אומרים שהכל בסדר ואולי זה קשור למעבר דירה שעשינו לא מזמן (למרות שהיא מאוד אוהבת את הבית ואת חדרה היפה), או לעובדה לכך שאני בהריון (הסברתי לה רק שאני עוד מעט אביא לה תינוק והיא תעזור לאמא ולאבא).
אני ממש משתגעת ולא יודעת מה לעשות? איך להגיב? ממה זה נובע? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שביתה בת השנתיים חרדה מגברים
יפעת18/06/2009כל מה שתיארת לגבי הבת שלך זה בדיוק מה שעובר על בתי בת השנתיים! אני בהלם כמעט יכלתי לשמוע את עצמי מדברת על העניין הזה, המילים שלך הם ממש שלי, גם אנו מתקשים בדיוק באותו עניי של חרדה אצל בתיי בת השנתיים, ומחפשים עזרה, לא ראיתי שקיבלת תשובה או מענה, הייתי שמחה לדעת אם בינתיים התקדמתם איכשהוא עם העניין אני שוקלת להתחיל לילדה טיפול אצל אנשי מקצוע, טיפול תוך כדי משחק וכו, אשמח לשמוע ממך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת זרים
ד''ר שירי שדה שרביט18/06/2009לאמהות שלום,
החרדות שאתם מתארים הן שכיחות בגיל של בנותיכן. חרדה מזרים וממצבים חדשים היא התנהגות שיש לה בסיס אדפטיבי ואבולוציוני (הרי הייתן מוטרדות מאוד אם הילדה היתה ניגשת לכל אדם ללא בדיקה מוקדמת שלו). אצל שתי בנותיכן, יש כאן העצמה של נטייה טבעית ומובנת לחשוש מאנשים לא מוכרים. תוכלו לעזור לילדות ע"י הכנתן מראש לסיטואציה בה יפגשו אנשים חדשים. כמו כן, כשהילדה נמצאת בחרדה, חשוב להרגיע אותה, לקחת אותה על הידיים אם הדבר מתאים ואפשרי, ולהרגיע אותה במלים. עדיף להימנע דווקא מלעודד אותה להתקרב לאדם שמעורר חרדה, דווקא כשהיא מבוהלת.
כאשר הן כן ניגשות לאנשים, לאובייקטים ולמצבים חדשים, רצוי מאוד להחמיא ולעודד על כך. עדיף להשתמש במושגים שמדגישים את הרווח שהן יכולות להשיג במפגש עם הזולת - למשל, "תראי איזה משחק מעניין יש ל-X" ולא לדבר על אומץ, בגרות וכדומה, כיוון שהמלים האלו בדר"כ גורמות לילדים להפגין תלותיות רבה יותר.
לבסוף, ברצוני להתייחס גם להבדלים בין שתי האמהות:
לילך, אצלך ייתכן שיש קשר למעבר הדירה וללידה הממשמשת ובאה, כיוון שהילדה עשויה להיצמד לאנשים המוכרים והקבועים.
יפעת, אני שמחה שראית שהחוויה שלך עם בתך משותפת לאמהות נוספות, וזה אחד היתרונות המרכזיים בפורום בו הורים כותבים באופן אנונימי. הייתי מציעה שתתייעצי, טרם הפנייה לטיפול, עם הצוות החינוכי בגן - איך הם רואים את הילדה ואת יכולת ההתחברות שלה, במצבים של קשר מתמשך כמו בגן. ייתכן שתעלה תמונה אחרת ממה שקורה מולך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה אצל פעוטה שאלה לשירי
יפעת24/06/2009שירי שלום
תודה על תגובתך, לפי עצתך אכן שאלתי את הגננת כיצד הילדה מתנהגת בגן, הגננת אומרת שבגן לידה וליד הצוות והילדים הילדה מקסימה, חברותית, שופעת חיוניות וכו, מתנהגת רגיל ולא בבישנות או פחדנות, אך ברגע שיש גנן שעושה רעש מחוץ לגן תוך כדי עבודתו הילדה מבועתת ולא רוצה לצאת לחצר הגן, בנוסף אמרו לי שבחודשים הראשונים בגן חששה מכל הורה גבר שהיה מגיע וכיום כבר התרגלה, לא בוכה , כי כבר הכירה את ההורים והתרגלה אליהם, אך עדיין לא מתקרבת אליהם וכאילו מחכה שיילכו... מה דעתך לגבי האמור ולגבי פנייה לטיפול, אני מרגישה שהפחד משתלט גם עליה וגם עלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפעת
ד''ר שירי שדה שרביט01/07/2009שלום, ואני מתנצלת על הזמן שארך עד שקיבלת מענה לשאלתך.
לא ברור לי לגמרי מדוע נראה לך שבתך חוששת דווקא מגברים ולא מנושאים כלליים יותר כמו רעש או זרים. איני יודעת אם הדבר קשור לחוויות שאת או אנשים אחרים עברתם, או לחשש ספציפי שלך לגבי בתך.
במידה והדבר ממשיך להטריד אותך, נראה לי שכדאי לבדוק זאת בהתייעצות עם פסיכולוג. מבלי היכרות אתכן, לא נראה לי שלפי המידע שסיפקת כאן, יש מקור לחשש דווקא מגברים, אלא אפשר לדבר על קשיים פחות ספציפיים, שהם גם אופייניים לגיל - במיוחד לאור זאת שבתך חברותית ושופעת חיוניות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)