התפרצות זעם מה עושים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התפרצות זעם מה עושים?
    אמא
    16/06/2009

לבני בן ה- 4 וחצי יש התפרצויות זעם שאי אפשר לצפותם מראש משהו לא מסתדר לו לא משנה ממה הוא תמיד יאשים מישהו ולא יבין את ההגיון שעומד מאחורי זה למשל המחשב נתקע זה ביגללי הוא הרכיב משהו בלגו וזה היה באמצע הסלון ומשהו נפל על זה וזה נפל בגללי בגלל אח שלו והוא בוכה מתפרץ זורק דברים כמעט שובר לדוגמא עם המחשב שזה קרה אתמול אמרתי לו שאני יסדר לו והוא התפרץ והאשים והתחיל לדפוק במחשב ולהפיל את המקלדת אמרתי לו שאני יבוא לסדר הוא לא רצה שאני אגע ועדיין הוא מנסה לסדר ולא מסתדר לו ועוד הפעם דופק במחשב ועוד רגע מפיל את המסך עד שכעסתי עליו ולקחתי אותו לחדר שירגע ויבין שהוא לא יכול להרוס רכוש בבית וזה יעבור ככה אני מאוד רוצה להבין מה לעשות אין לי מושג מאיפה זה נובע לו שכולם אשמים בלי להבין את ההגיון שמעבר לזה לא יודעת ילד בן 4 וחצי לי יכול להבין ? מה עושים ? בבקשה עזרה!!!

אמא מודאגת!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפרצות זעם מה עושים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות זעם

נעמה סבג שמש
    16/06/2009

שלום לך,

את מתארת מצב בו את עומדת חסרת אונים לנוכח התנהגות בנך.
    דווקא בגלל שלוקח לך זמן לשלוח אותו להרגע, ובתחילה את "נעמדת דום" ומנסה לעזור לו, כאילו התקלה היא באמת אשמתך, רק מחמיר את המצב.

את אמורה לקטוע את ההתקפה עוד באיבה. את לא עוזרת לו. כל עוד אינו מבקש במילים עזרה, בצורה ראויה ואדיבה, את לא נחלצת לעזרתו.
    את גם לא מתגוננת או מגנה על אחיו או מנסה לתת הסבר. הסברים רציונלים טובים ויפים, אך לא ברגע ההתקף, אז הילד לא פנוי להקשיב.

אל תשתפי פעולה ואל תאפשרי לו להמשיך את הפעילות אותה הוא עושה.
    בנוסף, הבהירי לו ע"י חוקה וכללים, שכל חפץ אליו הוא יתייחס בברוטליות, את פשוט תקחי. אין אפשרות להרוס חפצים בבית הזה או להתנהג בצורה אלימה. חד וחלק.

היי חזקה ועקבית.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו