טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, בני בן 9 ומאז ומתמיד מנענע את עצמו באמצע הלילה מתוך שינה וכשקם בבוקר הוא נראה עייף ותשוש והדבר בא לידי ביטוי בעייפות בביה"ס ובמהלך היום. היינו במעבדת שינה והכל תקין. הילד מודע לענין ולא מצליח להפסיק את הניענועים בלילה, לרוב אני מתעוררת מזה וצועקת לו שיפסיק אחרת הוא ממשיך. הילד די פחדן ביחס לבני גילו וסובל מלקויות למידה, כשהיינו אצל נוירולוג אובחן בגיל 5 בחוסר בשלות ריגשית שלדעתי עדיין לא צימצם את הפער ביחס לבני גילו.
כיצד אני כהורה יכולה לעזור לו או שעליי לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בילדים ?
תודה, אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום לך חשוב להבין האם הנענועים הינם בשליטה או לא. האם זהו משהו פיזיולוגי או רגשי ? אם יש בעייה פיזיולוגית זה מסביר עייפות ואולי גם את לקויות הלמידה. אני יודעת שבדקתם, אבל האם את חושבת שזה רגשי ? מכיוון שזה מאז ומתמיד, נראה לי בכל זאת שיש בעיה פיזית ושלא נמצא הרופא המתאים שיאבחן. חבל שתלכי לפסיכולוג, עד שלא בטוח שזה רגשי. מה דעתך? חוסר בשלות רגשית רק אומרת שהילד קצת ילדותי לגילו . זה לא קשור לנענועים או לפחדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד