מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביקור בארץחגית22/08/2007
אנחנו עתידים לבקר בארץ לחודש ימים בתקופת החגים...ואני מאד מאד לחוצה מהביקור, בעיקר בגלל הכוחניות והאובססיביות של חמותי כלפי בתי.
נכדה ראשונה, אנחנו רחוקים מאד...כן, כן, אני מבינה הכל...אבל אני לא יכולה לסבול את הלחץ שלה כלפי בתי:
1. מתי תגמלו אותה? ! היא כבר מוכנה?! אפשר מגיל שנה וחצי (בתי בת 20 חודשים).
2. בתי אינה אכלנית (בלשון המעטה) והיא חושבת שהדרך היא לדחוף אוכל...עוד ועוד ועוד.....ובתי מאובחנת כבעייתית באוכל ואנחנו מנסים לפתור את זה בחודשים האחרונים, באמצעות רופא מומחה לבעיות אכילה של ילדים, מה שאומר שכל התנהגות שכזו גורמת נסיגה אחורה בטיפול. למה היא לא מוכנה להבין את זה?!
3. כיצד לשים גבולות למתי היא תבקר אותה ומתי אנחנו נבקר אותם? בביקור האחרון היא פשוט לקחה חופשה של חודש וכל פעם שעשיתי עם בתי משהו שהיא לא בתמונה היא עשתה פרצופים והתלוננה.
אני באה לבקר את כל החברים וכל המשפחה, לא רק אותה.
ועוד...ועוד...כ"כ בעייתי לי, כ"כ מלחיץ אותי.
אשמח לשמוע את חוו"ד וכמובן כל חוו"ד אחרת בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבלגה כשאפשר, הצבת גבולות כשצריך
אמא לבן 322/08/2007לדעתי זה תלוי בך:
אם את מסוגלת- תבליגי, תנסי להבין את הצד שלה. אל תעשי מזה סיפור. החודש יגמר בסוף. כשאת עושה פעיליות עם קרובים אחרים, תנסי לרמוז לה רמיזות עדינות - זוהי פעילות לצעירים, זה מפגש חברות. את גם יכולה להתחמק ולא לספר מראש את התוכניות ואז כשהיא מתקשרת זה מאוחר מדי להצטרפות.
אם את לא מסוגלת לסבול את העניין - בקשי מבעלך, מבנה, לומר לה כמה משפטים ישירים כמו - אמא, יש לנו עוד מכרים וחברים לבלות אתם. ה- "לנו" מאוד חשוב, שיהיה ברור שזו העמדה של שניכם מולה.
ובעיניינים חשובים - כמו האוכל - פה לדעתי יש להציב גבולות ברורים, שלא מותירים כל פתח להתערבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקור בארץ
שרון באומל27/08/2007שלום חגית
קודם כל לקחת נשימה עמוקה......
אני מציעה לעשות עם חמותך שיחת טלפון עוד לפני בואכם, באווירה רגועה. הייתי מסבירה לה את כל מה שכתבת חשוב מאוד להסביר את עניין האכילה והגמילה, ולומר לה שאת מבינה שכוונותיה טובות ושהיא רוצה לעזור, אבל הלחץ רק מאט את כל התהליכים הללו. בנוסף, הייתי קובעת עימה מראש פגישות משותפות, תוך כדי אמירה עד כמה הן חשובות לך. אולם, מסבירה שיש עוד אנשים רבים עימם תרצי להיות בקשר באותה התקופה וזה לא קשור עליה.
באופן עקורני, אני מציעה בשיחה להראות לה עד כמה את מבינה את הצד שלה (ולבלוע את הרוק...). זה תמיד תורם כאשר מישהו מבין ורואה. ובנוסף, באמת לתכנן מראש, לבאו לארץ עם לוח זמנים - ולנסות להתעלם כמה שיותר.....
בהצלחה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)