מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד להכין בת שנתיים לעזיבהתמר18/06/2009
שלום
ב7 החודשים האחרונים בתנו בת השנתיים עברה תהפוכות וטלטלות מחוסר ברירה.
נאלצנו לחזור באופן מידי לארץ ממקום מגורנו ולחתןך באופן חד את כל המוכר והבטוח( בית, גן, שפה וכו) עקב בעיות שהתגלו אצלי במהלך ההריון. אם הגיענו לארץ מיד אושפזתי לשבועיים בהם היא הייתה אצל הסבתא וסבא מצד אביה ויחד איתו. השתדלנו שהיא תבקר כל יום יומיים על מנת למנוע ניתוק מוחלט. לאחר שיחרורי מבית החולים עברנו לישוב של הורי ורשמנו אותה לגן. בינתיים אני נאלצתי להתאשפז עוד פעם והפעם רחוק מהבית והיא הייתה באה לבקר פעמיים בשבוע. ניסינו להרגילה לשגרה חדשה של גן ומקום מגורים חדש ואביה ואימי היו המפטפלים העיקריים. לאחר הלידה (תאומות פגות) אביה נאלץ לחזור הביתה לחו"ל ואני הייתי מביאה אותה בבוקר לגן מבלה את היום בפגיה וחוזרת לאסוף אותה אחה"צ.
בנתיים הקטנות השתחררו מהפגיה ועברו את כל הבדיקות הדרושות בארץ ובסוף החודש אנחנו חוזרים הביתה סוף סוף.
אבה שלה חוזר לארץ אחרי 3 חודשים ושבוע לאחר מכן אנחנו טסים.
בדיוק שהיא הסתגלה סופית ל"חיים החדשים".
איך להכין אותה למעבר הקרוב? מתי להתחיל? אנחנו טסים ביום ראשון בלילה האם לשלוח אותה עד היום האחרון לגן כולל? או לסיים את השבוע כדי לשמור על רוטינה מסוימת? האם לבקש לעשות לה איזושהי מסיבת פרדה בגן ( בדיוק שבוע לפני חוגגים לה יום הולדת שנתיים)?
האם מומלץ לשלוח אותה כמה שיותר מהר לגן שם או לתת תקופת התאקלמות? האם ישנם התנהגויות שעלי לצפות להם?
סליחה על האורך ותודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעברים
זהורית אסולין שמחון20/06/2009אני מקווה שלא עניתי מאוחר מידי. אני שומעת אותך עם המון שאלות שבתוכן מתבטאת המשאלה לעשות זאת נכון עבור ביתך, כאילו שיש דרך נכונה. ביתך עברה המון וגם את ובכל זאת את כל הטלטלות עברתן באומץ רב ובגילוי של כוחות רבים. אין להכחיש שאכן ביתך משלמת מחירים על הבחירה שלכם לגור במקום אחר, אולם אני בטוחה שהיא גם מרוויחה מכך לא מעט. ועל כן כל שאוכל להציע לך היא להיות סבלנית לקצב ההסתגלות, לקחת איתה זכרונות מהתקופה שהיתה פה בגן ובארץ ולתת לה לבטא במילים או בדרכים אחרות את קשייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)