מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערב טוב, מבקשת יעוץמירב21/06/2009
שלום, שמי מירב ואני בת 24. ברצוני לקבל חוות דעת לפני שאני פונה לגורם מקצועי.
יש לי אח תאום עם בעיית תקשורת מסויימת שמגיל קטן ועד היום הוא מתנהג שונה לחלוטין מבני גילו, דבר שמתבטא במס' מישורים: אין לו גינוני נימוס בסיסיים, דבר שבא לידי ביטוי בהתפרצות לדבריהם של אחרים, קפיצה חדה מאוד מנושא לנושא, לפעמים גם כשעוברים נושא, הוא מתפרץ לדבריו של מישהו שמדבר כדי לגעת בעוד נקודה בנושא שעברנו ממנו. הוא איננו דופק על דלתות ומכבד פרטיות. אך כשמעירים לו זה נראה כאילו הוא "שוכח", ומתנצל. הוא מערב בשיחות הרבה פעמים משפטים מתוך סרטים שהוא רואה, לאו דווקא עם הקשר לנושא השיחה, אלא יותר אולי כי זה "נשמע" לו נכון. את הסרטים אגב, הוא זוכר מילה במילה. לעיתים הוא מצטט משפטים שלמים ובדיוק באותו גוון קול שנשמע בסרט. הזיכרון האדיר שלו אגב, בא לידי ביטוי לא רק בסרטים, אלא גם במקומות, משפטים, ספרים, סיטואציות, הוא זוכר הכל. הוא מאוד מסודר ומחושב. חדרו וחפציו ללא דופי, קפדן. הכתב שלו גם הוא מסודר, אם כי נוקשה מאוד, זוייתי, ועושה רושם שהוא לוחץ מאוד חזק על חוד העיפרון. הוא נוהג לתופף באצבעותיו ולהרעיד את רגלו בזמן ישיבה ולפעמים יש לו קצת טיקים בעינים. ההתנהגות הלא רגילה שלו גרמה לאחי הגדול להתנהג איתו בקשיחות יתרה במשך כל שנות בגרותיו. אחי הגיב אליו בכעס ובאלימות מילולית והשפלות מדי פעם כשהוא "לא התנהג כמו שצריך". עד היום הוא מעיד שנוכחותו של אחי הגדול מלחיצה אותו מאוד, שמא יעליב, יפגע או ישפיל אותו מול אנשים אחרים כמו שנהג לעשות. אם נצרף גם את העובדה שבבי"ס היסודי ובחטיבה הוא היה נרדף ע"י ילדים מבית הספר ובני כיתתו במכות וקללות, אני מניחה שאפשר להבין מדוע היום הוא פגיע ורגיש לגבי כל דבר שנאמר לו, ומגיב בכעס ואפילו באלימות מסויימת (טריקת דלתות, קללות וצעקות) כלפי אותו אחד שמעז להעיר לו. אגב, את לימודיו הוא סיים בתיכון מקצועי, ללא תעודת בגרות. אימי ואבי שניהם היו מאוד מגוננים עליו במשך כל השנים, וגם אני במשך שנות בגרותי, נדרשתי למלא פי מים.
מה שאני מבקשת הוא יעוץ או כלים כיצד להתמודד איתו כיוון שהחיים בבית הפכו להיות לא נעימים. התגובות שלו הפכו להיות מעט יותר אגרסיביות, נדמה כי כל דבר שנאמר לו גורר אחריו מריבה והוא הופך להיות רגיש יותר ויותר כאיל מדובר בילד בן 5. הורי כבר התבגרו, אבי סובל מלחץ דם וכל מריבה או עצבים מיותרים גורמים לו להתרגש וזהו מצב שמפחיד אותי מאוד. הורי כבר לא יודעים כיצד להתמודד איתו, ואין להם מנוחה מרוב דאגה, מה יקרה כשהם כבר לא יהיו, אם מתישהו תהיה לו חברה, אם הוא יקיים מתישהו יחסים תקינים עם אישה ואפילו יחסי מין. האם הוא יחזיק מעמד במקומות עבודה, ולא יפגע כל פעם שמעירים לו, או אפילו מעליבים אותו ויחליט לעזוב. חשוב לי לציין כי הוא מאוד עצמאי מכל הבחינות. נוסע לטייל לבד בחו"ל, לא מבקש כלום מאף אחד, ויכולת הנתינה שלו ענקית.
מצטערת על האורך ותודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים של מבוגר
ד''ר שירי שדה שרביט21/06/2009מירב שלום,
פנית לפורום של פסיכולוגיית ילדים וייעוץ להורים, עם שאלה על התמודדות ההורים והאחים עם מבוגר הסובל מבעיות רגשיות וחברתיות. לפי התיאור שלך קשה לאבחן את אחיך, כיוון שיש היבטים בהתנהגותו שהם מאוד בוגרים ומורכבים, כמו נסיעה בגפו לחו"ל ויש התנהגויות יותר ילדיות ואגוצנטריות, שלא ברור אם הן על רקע הפרעת תקשורת, או נגרמו עקב בעיה בינאישית.
קיימים שני היבטים שעולים משאלתך. ראשית, לא ברור באיזו מידה אחיך חש מצוקה, והאם יש לו מוטיבציה לטיפול ולשינוי. שנית, קשה לדעת כמה מההתנהגויות שאת מתארת באות לידי ביטוי גם בסביבות אחרות מלבד המשפחה ועם אנשים שאינם קשורים אליו בקשר דם. אני איני מאמינה בכפיית טיפול על ילד או מבוגר שאינו מעוניין בכך ואינו מחובר למצוקה כלשהיא. לעומת זאת, אני חושבת שבמידה והורייך סובלים או מרגישים קושי בקשר שלהם עמו, הם יכולים לפנות לייעוץ פסיכולוגי כיצד לעזור לו. על אף גילו, הם יוכלו לבדוק עם המטפל מה הקשיים של אחיך ואלו שינויים במערכת המשפחתית עשויים לסייע לו בקשייו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)