שינוי התנהגות קיצוני בילד בן כמעט 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות קיצוני בילד בן כמעט 4
    מירי
    21/06/2009

שלום, אני אמא לילד בן 3 ו9 חודשים ילד עדין מקסים חכם נעים הליכות. בחצי שנה האחרונה הוא מתעורר בלילות בצווחות וכעס, מכה בועט ולא מפסיק זמן רב בהתחלה זה היה רק בלילה ובזמן האחרון זה עבר גם ליומיום, הוא מכה ומתנהג לא יפה צועק ומתעקש לקבל את מבוקשו ועוד.. תמיד מדבר בבכי וברוגז.
    מה שכן, הוא תמיד מתלונן על כאבי אף, ומכה את אפו בעיקר בלילות, כמובן, שטיפלנו ופנינו לגורמים מומחים עשינו בדיקות וצילומים ועוד.... ולצערי לא נותר אלא לפנות אליכם לעזרה? מה עוד ניתן לעזור? לעשות? שרק יהיה לו טוב!?
    תודה מראש,
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם

נעמה סבג שמש
    22/06/2009

מירי שלום,

האם הילד חווה תהליך של שינוי כלשהו?
    הולדת אח, מעבר דירה, גמילה, גירושים, מילואים, נסיעה לחו"ל, כל דבר שיכול לגרום לרגרסיה?

בכל מקרה, עליכם להכיל אותו רגשית, להיות שם בשבילו, ללא צעקות , חרדה ולחץ. עם זאת, עליכם להיות תקיפים ולא לאפשר את ההתנהגות. להחזיק חזק, לחבק ולהבהיר שאצלנו בבית לא מתנהגים באלימות.

תגובתכם להתקפי זעם בכל שעה ביום צריכה להיות תקיפה והחלטית.

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות קיצוני

מירי
    22/06/2009

נעמה שלום,
    אקדים ואומר תודה רבה על התגובה ועל הייעוץ.
    וכן! הצטרפה למשפחה אחות קטנה רק שזה היה לפני כ- 10 חודשים. יש בינהם קשר מאוד טוב ועד היום לא נראו או נצפו אלו הן התנהגויות של קנאה, אם כי, גם אני וגם בעלי חשבנו שזה מאוד מוזר וייחסנו את התנהגותו לשינוי זה.
    ובכל זאת מדובר בילד שמקבל 100 אחוזים של יחס מאיתנו בכל רגע נתון!
    אני עזבתי את עבודתי כשהוא נולד כדי להיות איתו לגמרי, ובעלי עובד בעבודה המאפשרת לו להיות שותף מלא בגידול הילדים ואנו עושים זסאת עם המון אהבה סובלנות וכיף.
    לאור הדברים הללו אנו נמצאים בצומת דרכים ובמצב של חוסר אונים בנוגע לשינוי שחל בילדינו שבעבר היה ילד שמח ומאושר עד מאוד. (חשוב לי לציין שמדובר גם בילד אינטילגנט מעל הרמה הממוצעת) ואשמח מאוד לקבל עוד רעיונות, טיפים, ועזרה לטיפול במצב החדש והלא רצוי הזה.
    שוב אני מקדימה תודה למעשה,
    מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולדת אח והתקפי זעם

נעמה סבג שמש
    23/06/2009

מירי שלום,

דווקא בגלל שמדובר בילד אינטליגנט מעל הממוצע, השינוי ההתנהגותי יותר בולט.
    עם כל היחס שהוא מקבל, הוא עבר שינוי מהותי בחייו, שאולי לא קיבל ביטוי בהתחלה, אבל עכשיו בהחלט נותן את אותותיו.

חשוב שלא תרחמו עליו בגלל המצב החדש ותתנו תשומת לב כמו שנתתם בעבר ולא מעבר לכך.
    חשוב מאד שיהיה זמן איכות עם כל ילד בנפרד, ללא נוכחות האחר.
    הביעו במילים את אהבתכם ואת החשיבות שלו בעיניכם.
    אל תכניסו אותו לפינת ה"אח הבוגר", אל תקחו ממנו את הילדות.

דווקא בגלל השינוי בהתנהגותו, יש צורך בהצבת גבולות ברורים. תשבו עם עצמם ותחליטו על מה אתם לא מוכנים לוותר. שם תהיו תקיפים ואסרטיבים מולו.
    השתמשו בשיטת ההרגעות בחדר, השתמשו בשיטת התמלוגים. חבקו אותו בזמן התקף והבהירו לו שאתם רוצים לעזור לו להרגע. והכי חשוב- על מה שאתם מעירים, אל תוותרו. אם הערתם, עליכם להיות איתנים מולו.

הוא זקוק כעת להורים חזקים ויציבים שיכולים להכיל את כעסו ותסכולו. שקפו לא במילים את הרגשתו וחוויותיו.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו