מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיים עם ילדה בת 7שרון21/06/2009
שלום, שמי שרון . אני ובעלי מתקשים מאד בטיפול בבכורה שלנו. ילדה בת 7. יש לה אח בן 5 ואחות בת 2. מאז ומתמיד היו איתה קשיים. ילדה עם המון יוזמה, עצמאות ותושיה מחד, ומנגד עקשנות ותעוזה חסרת גבולות. הכל קורה במחזוריות מסויימת- תקופות רגועות יותר וסוערות יותר. כשהתקופה רגועה - כל הבית מרגיש אחרת. וכשהיא סוערת - זה זוועה ומגיע לרמות קשות גם מאיתנו. עייפנו ממנה לחלוטין. היא מתישה אותנו ואנו מגיעים למצבים שגם אנו איננו שולטים בתגובותינו. בין אלה לאחיה קשרי קרבהמאד הדוקים אשר נפגעו בעיקר מרגע הולדת הקטנה. ריבים אין סופיים בבית. גאיה מתקשה לקבל - לא היא נוטה לצעוק וגם לקלל ולהכריז שהיא לא תקשיב לנו. לאחרונה התחלנו לחשוב כי לגאיה בעיית קשב וריכוז. במקביל וללא קשר פנתה המורה אלינו בשש שגאיה סובלת מקשיים של ריכוז וקשב והדבר ניכר בכיתה. הקושי הגדול בגאיה הוא - שלא ניתן לעוצרה. היא מתעקשת והולכת עם הראש בקיר. ניסינו את כל השיטות: באיומים, בטובות, באהבה ובשנאה. אפילו לצערי גם באלימות. היא מוציאה אותנו מדעתנו! ולפעמים כבר קשה לשלוט על היד ועל הפה. מה שכן, קורה דבר מוזר, כשהיא כבר חוטפת היא בד"כ נרגעת וזה עוצר אותה לפחות לזמן מה.אנחנו חסרי אונים ובטוחים שזה לא המקום ואנו זקוקים לאנשי מקצוע שיסייעו לנו. רציתי בבקשה לשאול לאן כדאי לי ללכת. היינו כבר בטיפולים ואנשי מקצוע שונים, אבל אף פעם לא ממש בנוגע לטיפול הכללי בגאיה.
יש לכם לאן להפנות אותנו? איש מקצוע טוב שיוכל ללוות אותנו? אנחנו הולכים לאיבוד...ופוגעים בה נפשית. צריכים הנחיה כיצד לעזור לה ולנו.
עזרה בבקשה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים עם ילדה בת 7
ד''ר שירי שדה שרביט21/06/2009שרון שלום,
ראשית על אף היחסים המתוחים של גאיה עמכם בבית, אני שמחה לשמוע שהיא מתפקדת היטב מבחינה חברתית מחוץ לבית. ילדים ומבוגרים עושים באופן תמידי בדיקה של גבולות מול דמויות סמכות, והדמויות המרכזיות בחייהם של ילדים הם ההורים. לכן טוב שהקונפליקט מתעורר מולכם, ולא מורחב ליחסים אחרים.
לגבי שאלתך, נראה לי גם שכדאי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג, בכיוון של הדרכת הורים. היות וגם אם היא סובלת מקשיי קשב וריכוז (ורצוי מאוד לאבחן זאת), אלו לא אחראים באופן ישיר לעימותים התכופים בקשר עמכם. כתבי לי היכן את גרה, ואוכל להפנות אותך למטפל באיזורך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)