ילד בן 8 עם OCD

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 8 עם OCD
    גלית
    21/06/2009

יש לי ילד בן 8 , תלמיד מצטיין וילד מקסים ומקובל חברתית, עד כה ללא שום בעיות התנהגותיות.

לפני כחודש חלה בדלקת גרון סטרופטוקוקית (יש לו הסטוריה של הרבה דלקות מהסוג הזה) ובוקר אחד התעורר עם הפרעות OCD, של סידור דברים באופן אובססיבי, שטיפות ידיים חוזרות ונשנות, חזרה על משפטים מסוימים ועוד.

כרגע מטופל אצל פסיכולוגית ילדים ב- CBT.

החרדה שלו מאובחנת בעיקרה כפחד ממחלות קשות, ובעיקר מסרטן, וזאת עקב מחלות שהיו במשפחה וסיפור ששמע בבית הספר על ילדה שחלתה ונפטרה מהמחלה.

לפי מה שאני רואה בטיפול שלו, ההתמקדות היא בהתנהגויות האובססיביות ובהפסקתן. אני לא רואה כיצד טיפול כזה יכול להוציא לו את החרדות האמיתיות. הוא עסוק כל הזמן בלנסות לשלוט בהתנהגות שלו, אבל אני יודעת בוודאות שבמחשבות שלו הוא מאוד טרוד ושקוע בפחדים שלו ופוחד שכל מה שהוא עושה יכול לגרום לו לסרטן.
    כל ההסברים שאני מנסה להסביר לו לא מוציאים לו את הפחד. הוא עדיין מאוד מפחד.
    האם CBT הוא אכן טיפול נכון במקרה כזה? איך שאני רואה את זה, ההתנהגות המוזרה היא רק סימפטום ולא שורש הבעיה, אז איך CBT אמור לעזור בדיוק?

תודה מראש,
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8 עם OCD

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• cbt

ליאת גרוס
    23/06/2009

שלום גלית
    הוכח כי טיפול cbt הוא בדיוק הטיפול המתאים כי הוא מהיר ונקודתי. הוא סובל וזה לא הזמן לטיפול דינמי ארוך. עם זאת, חשוב שהטיפול שמקבל יהיה מלווה בהדרכת הורים. אם בעיית הocdתחמיר ניתן להתייעץ גם עם פסיכיאטר. כשמישהו אובססיבי הוא לא פנוי לשום דבר אחר. קודם צריך להרגיע את האובססיה ורק אז ניתן להתמודד גם עם השורש. במידה ועוד יש צורך. טוב שפניתם לטיפול. תני לזה צ'אנס...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו