מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 8 עם OCDגלית21/06/2009
יש לי ילד בן 8 , תלמיד מצטיין וילד מקסים ומקובל חברתית, עד כה ללא שום בעיות התנהגותיות.
לפני כחודש חלה בדלקת גרון סטרופטוקוקית (יש לו הסטוריה של הרבה דלקות מהסוג הזה) ובוקר אחד התעורר עם הפרעות OCD, של סידור דברים באופן אובססיבי, שטיפות ידיים חוזרות ונשנות, חזרה על משפטים מסוימים ועוד.
כרגע מטופל אצל פסיכולוגית ילדים ב- CBT.
החרדה שלו מאובחנת בעיקרה כפחד ממחלות קשות, ובעיקר מסרטן, וזאת עקב מחלות שהיו במשפחה וסיפור ששמע בבית הספר על ילדה שחלתה ונפטרה מהמחלה.
לפי מה שאני רואה בטיפול שלו, ההתמקדות היא בהתנהגויות האובססיביות ובהפסקתן. אני לא רואה כיצד טיפול כזה יכול להוציא לו את החרדות האמיתיות. הוא עסוק כל הזמן בלנסות לשלוט בהתנהגות שלו, אבל אני יודעת בוודאות שבמחשבות שלו הוא מאוד טרוד ושקוע בפחדים שלו ופוחד שכל מה שהוא עושה יכול לגרום לו לסרטן.
כל ההסברים שאני מנסה להסביר לו לא מוציאים לו את הפחד. הוא עדיין מאוד מפחד.
האם CBT הוא אכן טיפול נכון במקרה כזה? איך שאני רואה את זה, ההתנהגות המוזרה היא רק סימפטום ולא שורש הבעיה, אז איך CBT אמור לעזור בדיוק?
תודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cbt
ליאת גרוס23/06/2009שלום גלית
הוכח כי טיפול cbt הוא בדיוק הטיפול המתאים כי הוא מהיר ונקודתי. הוא סובל וזה לא הזמן לטיפול דינמי ארוך. עם זאת, חשוב שהטיפול שמקבל יהיה מלווה בהדרכת הורים. אם בעיית הocdתחמיר ניתן להתייעץ גם עם פסיכיאטר. כשמישהו אובססיבי הוא לא פנוי לשום דבר אחר. קודם צריך להרגיע את האובססיה ורק אז ניתן להתמודד גם עם השורש. במידה ועוד יש צורך. טוב שפניתם לטיפול. תני לזה צ'אנס...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)