מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובססיה אצל ילדה בת 10אורית21/06/2009
שלום ,
לי יש בת בת 10 בתקופה האחרונה שמתי לב שהבת שלי כל הזמן שואלת את החברות שלה :" אתן כועסות עליי? אנחנו חברות ".
כל הזמן יש לה צורך לשמוע מהחברות שלה לכיתה שהכל בסדר ושהן עדיין חברות שלה.
אני יודעת שזה דורש ממנה המון אנרגיה . שאלתי אותה מדוע את עושה את זה ? ומדוע אותי ואת אבא
את לא שואלת אותו הדבר?
היא ענתה שאם היא לא תישאל אז היא תיכנס ללחץ , ולגבנו מאוד ברור שאנחנו אוהבים אותה ונסלח
לה אם נכעס עליה . (אנחנו זה מאוד ברור , אבל לגבי החברות שלה היא אף פעם לא בטוחה).
אני גם רואה שהיא נמנעת מלהזמין חברות אלו ניראה לי שזה דורש ממנה אנרגיות עצומות "לרצות "
אותן .
שאלתי היא מדוע היא עושה את זה ? מה מסתתר מאחורי זה ?
ומה אנחנו כהורים צריכים לעשות כדי לעזור לה ?
אני חייבת לציין שגם כלפי אחיה הקטן ממנה ב3 שנים גם אותו היא שואלת :" האם אנחנו חברים?
הכל בסדר ? אתה לא כועס עליי?
חייבת את עזרתכם כי אותי זה מטריף .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
אורית22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אני כבר המון זמן מחכה לתשובה
אורית22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/06/2009אורית שלום,
ממה שאת מתארת, עולה תמונה של חוסר ביטחון של הילדה בכך שהיא נאהבת ורצויה, גם במשפחה הקרובה (אחיה) וגם מחוצה לה. בדר"כ, השאלות החוזרות והנשנות נובעות מחרדה מפני דחייה, ומרצון להשיג ודאות. ייתכן גם שהיא חשה אשמה על רצון שלה בעצמאות, או רגשות מורכבים כלפי חברותיה/אחיה, ולכן נזקקת לרצותם כל הזמן כ"פיצוי". כמובן שתיתכנה סיבות נוספות, שניתן יהיה לדעת לאחר היכרות עם הילדה ועם המערך המשפחתי.
לטעמי כדאי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג המטפל בילדים, על-מנת להבין מעט טוב יותר את מקור הבעיה, ולגדוע אותה כשהחרדה עדיין אינה עוצמתית מדי.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורית23/06/2009תודה רבה על תשובתך
אך האם יש דרך שבה אנו ההורים יכולים כרגע לעזור לה .
איך אני יכולה להקטין את התופעה ואולי לנסות לעזור לה לפתור את זה . אני בטוחה שהכלים בידנו
ואנו יכולים לעזור לה אבל אני מבולבלת , אני לא יודעת מה לעשות .
אני חייבת להוסיף שלילדה יש גם טיקים (מצמוץ בעניים) וניראה לי שזה סימפטום של חרדה .
בבקשה את עצתך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר שירי שדה שרביט23/06/2009אורית יקרה,
כמובן שאתם ההורים יכולים לעזור לה, ואתם סוכני השינוי העיקריים. אולם חשוב להבין קודם אלו סימפטומים נוספים של חרדה יש, מלבד הטיקים והבדיקות החוזרות ונשנות, איך התפקוד הלימודי והחברתי, וכדומה. את כל זאת רצוי מאוד לעשות בהתייעצות פסיכולוגית, ואז המטפל יוכל להנחות אתכם כיצד לעזור לילדתכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)