אובססיה אצל ילדה בת 10

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובססיה אצל ילדה בת 10
    אורית
    21/06/2009

שלום ,
    לי יש בת בת 10 בתקופה האחרונה שמתי לב שהבת שלי כל הזמן שואלת את החברות שלה :" אתן כועסות עליי? אנחנו חברות ".
    כל הזמן יש לה צורך לשמוע מהחברות שלה לכיתה שהכל בסדר ושהן עדיין חברות שלה.
    אני יודעת שזה דורש ממנה המון אנרגיה . שאלתי אותה מדוע את עושה את זה ? ומדוע אותי ואת אבא
    את לא שואלת אותו הדבר?
    היא ענתה שאם היא לא תישאל אז היא תיכנס ללחץ , ולגבנו מאוד ברור שאנחנו אוהבים אותה ונסלח
    לה אם נכעס עליה . (אנחנו זה מאוד ברור , אבל לגבי החברות שלה היא אף פעם לא בטוחה).
    אני גם רואה שהיא נמנעת מלהזמין חברות אלו ניראה לי שזה דורש ממנה אנרגיות עצומות "לרצות "
    אותן .
    שאלתי היא מדוע היא עושה את זה ? מה מסתתר מאחורי זה ?
    ומה אנחנו כהורים צריכים לעשות כדי לעזור לה ?
    אני חייבת לציין שגם כלפי אחיה הקטן ממנה ב3 שנים גם אותו היא שואלת :" האם אנחנו חברים?
    הכל בסדר ? אתה לא כועס עליי?

חייבת את עזרתכם כי אותי זה מטריף .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה אצל ילדה בת 10

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לקבל תשובה

אורית
    22/06/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה אני כבר המון זמן מחכה לתשובה

אורית
    22/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/06/2009

אורית שלום,
    ממה שאת מתארת, עולה תמונה של חוסר ביטחון של הילדה בכך שהיא נאהבת ורצויה, גם במשפחה הקרובה (אחיה) וגם מחוצה לה. בדר"כ, השאלות החוזרות והנשנות נובעות מחרדה מפני דחייה, ומרצון להשיג ודאות. ייתכן גם שהיא חשה אשמה על רצון שלה בעצמאות, או רגשות מורכבים כלפי חברותיה/אחיה, ולכן נזקקת לרצותם כל הזמן כ"פיצוי". כמובן שתיתכנה סיבות נוספות, שניתן יהיה לדעת לאחר היכרות עם הילדה ועם המערך המשפחתי.
    לטעמי כדאי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג המטפל בילדים, על-מנת להבין מעט טוב יותר את מקור הבעיה, ולגדוע אותה כשהחרדה עדיין אינה עוצמתית מדי.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אורית
    23/06/2009

תודה רבה על תשובתך
    אך האם יש דרך שבה אנו ההורים יכולים כרגע לעזור לה .
    איך אני יכולה להקטין את התופעה ואולי לנסות לעזור לה לפתור את זה . אני בטוחה שהכלים בידנו
    ואנו יכולים לעזור לה אבל אני מבולבלת , אני לא יודעת מה לעשות .

אני חייבת להוסיף שלילדה יש גם טיקים (מצמוץ בעניים) וניראה לי שזה סימפטום של חרדה .
    בבקשה את עצתך .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/06/2009

אורית יקרה,
    כמובן שאתם ההורים יכולים לעזור לה, ואתם סוכני השינוי העיקריים. אולם חשוב להבין קודם אלו סימפטומים נוספים של חרדה יש, מלבד הטיקים והבדיקות החוזרות ונשנות, איך התפקוד הלימודי והחברתי, וכדומה. את כל זאת רצוי מאוד לעשות בהתייעצות פסיכולוגית, ואז המטפל יוכל להנחות אתכם כיצד לעזור לילדתכם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו