ילד בן שנתים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתים
    נ
    21/06/2009

יש לי בן בן שנתים ו- 3 חודשים ילד מדהים חכם וסקרן וכל היום הוא שואל שאלות יש לי שתי שאלות שמפריעות לי ואשמח לקבל חוות דעתכם המקצועית

קודם כל הוא מבלה בבית עם אביו ועדין לא בגן וגם עם התינוקת וכשאני בסביבה אני שומעת אותו שואל המון שאלות ולרוב עד שמקבל תשובה זה אחרי כמה פעמים שהוא מנסה לדבר לאבא או שגם לא מקבל תשובה

הדבר השני הוא אני מאוד משתדלת לא להתווכח ליד הילדים ולרוב בולעת המון "צפרדעים": אבל בעלי לא שולט בעצמו לפעמים ומתווכח או כועס ליד הילד האם הילד יכול להפגע מהדברים האלה?

אשמח לקבל עצה כיצד להתמודד ואם יש משהו להגיד לבעלי כי כל הסיבות שאני מביאה לא תמיד עוזרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבור גל

נעמה סבג שמש
    22/06/2009

גל שלום,

שאלת שאלות, וגם נתת תשובות כבר בגוף השאלה...

נכון, בוודאי שעדיף שכשילד שואל שאלה הוא יקבל יחס מצד ההורה.
    השאלה היא מה הסיבה שאביו אינו עונה לו. אם הוא כך באופיו, יהיה מאד קשה לשנות זאת. חשוב להאיר ולהעיר את תשומת ליבו לכך, אך לא מעבר.
    בנוסף, כשילד שואל שאלה, זה בדר"כ לאחר שהוא חשב לבד על תשובה. זרקו את הכדור אליו. שאלו אותו מה הוא חושב. תראו שיש לו רעיונות מדהימים ותשובות נפלאות.

לגבי השאלה השניה- תלוי מה תדירות הויכוחים שלכם לעיני הילד. ברור שזה לא אידיאלי, אבל זה בהחלט קורה בכל בית. כל עוד זה במינון סביר, אז זה בסדר. זה טבעי. אפשר להסביר לילד שלפעמים אבא ואמא לא מסכימים על אותו הדבר ולכן הם מתווכחים.
    קחו בחשבון שכל התנהגות שלכם נלמדת.

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו