גירושין-התמודדות עם מניפולציות.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גירושין-התמודדות עם מניפולציות.
    אמא של יעל
    21/06/2009

שלום וברכה,
    תחילה פרטים רלוונטים: אני נשואה נישואים שניים,האקס שלי גם נשוי וגר לא רחוק ממני.כן...הוא החליט לעבור לידי על מנת להיות קרוב לילדים.בעיה שנוצרה עקב כך: כאשר הילדה או הילד מתרגזים על משהו או לא מוצא חן בעיניהם משהו -ישר מאיימים --אני הולך /ת לאבא.ה"משהו" שלא מוצא חן בעיניהם-שאני מוכיחה אותם על מעשה ספציפי .היום זה קרה בפועל.לילדה לא מצא חן דעה מסויימת שהבעתי בפניה ,הלכה לאביה.הילדה -בת 10 .
    אצל אביה אגב זה לא קורה-כיוון שהוא קשוח ולא נותן להם לעשות כרצונם ,אני רכה יותר וכנראה משלמת על כך.
    כיצד אני אמורה לנהוג עם הבת שנמצאת כעת אצל אביה? יש לציין שזה היום בו היא אמורה להיות אצלי.
    כיצד אני אמורה להתמודד עם המניפולציות שהם מפעילים בדרך זו?(הקטנה מפעילה זאת יותר)

אשמח לתשובתכם המהירה,
    אמא מבולבלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגשות אשמה וגירושין

נעמה סבג שמש
    22/06/2009

שלום לך,

בדר"כ גירושין מלווים ברגשות אשמה, ולכן ההתנהגות של ההורים כביכול סלחנית יותר.
    דרך זו רק פוגעת בילד.
    הילד צריך לדעת שיש לו גב חזק ובטוח ולכן אסור לנו כהורים לוותר על הדברים המהותיים.

מה שתיארת הוא בעייתי. הילדה צריכה לדעת שאין אפשרות ללכת לאבא כשמשהו לא "מתאים לה" ולא עונה על ציפיותיה. אסור לך לאפשר זאת.

שתפי את האבא בעניין. צרו איתו קשר טלפוני במצבים מעין אלה. גם הוא אמור להבהיר לילדה, שאם אמא לא מרשה דבר מה- אז זה לא. אינכם חיים יחד, אבל אתם הורים לאותן הבנות וחשוב שתיישרו קו בנושאים מסויימים, ותגיבו אליהם באותה הצורה.

כמו שאמרת, את רכה מידי. עלייך להקפעד על כך. העבודה שלך בראש ובראשונה היא עם עצמך.

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד קטנה....

אמא של יעל
    22/06/2009

בדרך כלל אני נוהגת לטלפן ולומר לילה טוב לילדים.הפעם לא טילפנתי .הילדה סימסה לי:" אמא את רוצה שאבוא לישון אצלך?" לאחר התלבטות ויעוץ מבעלי הגבתי כך: בחרת ללכת לאבא-תשארי לישון אצלו.
    האם נהגתי נכון?
    ב. בשיחה מולה מה עלי להדגיש /לומר לה?אומנם כתבת בתשובתך הראשונה אולם אשמח למשפטים שאוכל להעזר בהם.
    שוב תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים גרושים

נעמה סבג שמש
    23/06/2009

היי,

הילדה היא לא זו שמחליטה היכן היא ישנה. היא יכולה לבקש לישון אצל אבא, אבל כמובן לצפות לאישור.
    הודעתה זו רק מעידה שהיא עושה את הדברים כדי להכעיס וכדי להכאיב ו"משחקת" על נושא הגירושים. דווקא בגלל שלא התקשרת, היה לה מוזר לקבל את זה.

לאחר יישור קו עם אביהם, עלייך לומר לה בצורה חד משמעית שחילוקי דעות עם אמא פותרים עם אמא. במצב כזה, באותו היום אין לה רשות לישון אצל האבא.
    היא צריכה לדעת שהוא ישלח אותה חזרה ולא יקבל אותה או יאפשר את מה שאמא אסרה.
    כאשר היא תראה שאתם מאוחדים, לא תוכל להשתמש בכלי זה יותר.
    אך את בהחלט זקוקה לשיתוף פעולה מצידו.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו