מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל ההתבגרות והמין השניאוראל22/06/2009
הי
יש לי ילדה בת 12 שלאחרונה שמנו לב שהינה מתרגשת מאוד כשמגיעים אורחים לביתנו, תמיד כאשר מגיע אורח או אורחת היא מתחילה לדבר על כל מיני דברים במטרה שהם ישמעו ויורשמו ממנה, או לעשות כל מיני פעלולים גופניים, התרגשות בעיצומה ממש כמו ילד בן 4-5 הרוצה להרשים את סביבתו, כל שכן אם מדובר במין השני, בנים לא משנה באיזה גיל , הדבר מטריד ומפחיד אותי כאחד, איך תתמודד הילדה שלי כאשר אני לא לידה? איך אפשר למתן את ההתרגשות הגדולה שנוצרת כאשר מגיעים אורחים ו/או זרים אל ביתנו. אנו לא בית השופע באורחים מידי יום, משפחה דיי סולידית ,האם יכולה זאת להיות הסיבה שפתאום היא רוצה להראות את עצמה כלפי החברה החיצונית וכלפי המין השני בפרט.
איך מתמודדים? על מה לדבר איתה? איך להוריד את החששות שלי בעניין כמו מה היא תעשה כאשר אנחנו לא לידה עם רמת התרגשות כזאת?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצון בתשומת לב
ד''ר שירי שדה שרביט22/06/2009אוראל שלום,
לא ברור לי בדיוק ממה את חוששת. האם את מפחדת מכך שמרוב רצון בתשומת לב מהסביבה, כולל מבני המין השני (דבר האופייני בגילה, שהרי היא מתבגרת צעירה), בתך עלולה להיגרר לאינטראקציות מיניות? במידה ואלו עיקר דאגותייך, חשוב שתתחילי בחינוך מיני של בתך ובמסרים לגבי פרטיות הגוף ו"הגוף שלי ברשותי".
לגבי תשומת הלב שבתך זקוקה לה, מתבגרים מגלים אגוצנטריות לא מועטה, ותואמת לגיל, ובהחלט מזכירה את זו של הגיל הרך. לכן כדאי שאת ובן זוגך תחשבו על דרכים בהן אתם יכולים להתפעל ולהתרגש מהילדה, גם בנוכחות האורחים וגם בקרב המשפחה הגרעינית. מנסיוני אאמר שלרוב, כל ניסיון למתן את ההתרגשות, יביא להעצמת הדרישה שלה לתשומת לב. כמובן, שאפשר ורצוי להציב גבולות לקשר שהיא יוצרת עם האורחים, שיהיה תואם לנסיבות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)