מעבר לגן חדש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר לגן חדש
    לילי
    22/06/2009

שלום, אני אם לבן 5.5 שנמצא כרגע בגן טרום חובה-חובה. כל השנה לא הייתי מרוצה מהגננת בכלל, גם מבחינת התייחסות אישית לילד וגם אם זה מבחינת השתלטות על כל הילדים. החלטתי להעבירו לגן אחר(סמוך לאותו גן)-כך שנמנעה ממנו האפשרות להיות בוגר באותו גן. לפני מס ימים חגגנו מסיבת סיום בגן ונורא כאב לי העניין שהוא יהיה בוגר אבל לא בגן זה(עם אותם הילדים שהוא כבר מכיר ועם 2 מהם הוא משחק הרבה). האם עשיתי החלטה נכונה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן חדש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר גן

נעמה סבג שמש
    22/06/2009

אילנה שלום,

בכל בחירה שעושים ישנם לבטים. בכל החלטה ישנם יתרונות וחסרונות.

האם הילד מודע למעבר? הוא כבר גדול ומבין. שוחחת איתו על כך? מה הרגשתו?
    איך הוא בכלל עם התמודדות עם שינויים?
    אם לא קשה לו, זה מקל על ההחלטה.

לכל דבר יש פלוס ומינוס. אם את מרגישה שהגננת באמת אינה מספיק ראויה, היי שלמה עם החלטתך. מעבר בשלב הזה אכן אינו אידיאלי, אך שוב- תלוי כמה הגננת באמת מאכזבת וכמה הילד מסוגל להסתגל במהרה לשינוי.

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

לילי
    22/06/2009

היי נעמה ותודה על תשובתך. בני מודע למעבר, כשהודעתי לו הוא אף שמח מכיוון שזה גן דתי ומתפללים שם והוא נורא מתחבר לזה(אנו חילוננים אך מקפידים על מסורת). יש שם 2 ילדים שהוא מכיר. ואת כולם הוא פוגש בהפסקה דרך הגדר בחצר, כאמור זהו גן שסמוך לגן הנוכחי.
    אך חשוב לי לציין שלאחר המסיבה הוא שאל אותי: "אמא, הגננת שלי לא תהיה איתי בשנה הבאה?" וזה קצת חרה לי למרות שאני יודעת שהיא לא חמה במיוחד ואין לה יחס אישי הוא פשוט רגיל אליה כבר.
    לגבי שינויים, אני לא יכולה להגיד לך שקל לו עם זה.. יש לו אפילו קצת קושי. ובנוסף אני מאוד שלמה עם ההחלטה מבחינת להיפרד מהגננת- כמובן מצידי. אבל לגביו אינני יודעת אם הוא יתגבר. מה שכן הוא מאוד אוהב מבוגרים ומתחבר אליהם בקלות.
    אשמח לקבל התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר גן

נעמה סבג שמש
    23/06/2009

היי אילנה,

אם את שלמה עם בחירת המסגרת, גם ההסתגלות שלו תהיה פשוטה יותר כי זה מה שתשדרי.

הגנים קרובים, הוא מכיר את המקום, הוא מכיר ילדים מהגן, מתחבר לסגנון, זה יכול להיות בסדר.

עשי את הקליטה באופן הדרגתי, עטפי אותו ותוכלי לעבור זאת בייתר קלות.

את מוזמנת לקרוא את המאמר שכתבתי בנושא כניסה לגן ב BEOK או באתר שלי.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו