בת 8 עם בעיות התנהגות בבית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 8 עם בעיות התנהגות בבית
    הודיה
    23/06/2009

בוקר טוב.
    ביתי בת ה- 8, היא ילדה מאוד סגורה ומופנמת, דבר המתבטא בעיקר כשאני שואלת אותה כל יום לאחר הצהרון איך עבר עליה היום בביה"ס, היא לא עונה, או שהיא מסכמת את התשובה ב"כיף", או במקרה הכי הטוב היא אומרת לי שהיא חושבת, היא לא זוכרת. ובנוסף כשאני מבקשת ממנה להכנס למקלחת אני נענית בשלילה, או כל דבר אחר שאני מבקשת ממנה היא לא רוצה, בבוקר כשצריך לקום ולהתארגן לביה"ס זה סיפור גדול, כשכולם ממהרים, היא יש לה זמן והכל באדישות, אלו דברים שחוזרים על עצמם באופן קבוע כל יום, הדברים מגיעים למצב שאם אני לא מרימה עליה את הקול בבית ומתעצבנת היא לא מזיזה את עצמה ולא מקשיבה, כך שאני מוצאת את עצמי צועקת עליה מהרגע שאנו מגיעם הביתה, עד שאני כבר לפעמים חסרת אונים ולא יודעת כבר כיצד להתמודד.
    גם כשאני יושבת איתה ומדברת ריתה על הענין בנינוחות אני אף פעם לא יודעת מה היא הבינה ממה שאמרתי וכמה באמת היא קיבלה,
    יש לציין שבביה"ס היא תלמידה חרוצה ומבצעת שעורים בצורה מושלמת בכיתה מבחינת חברתית די מקובלת וחברותית מאוד ממה שאני רואה וממה שאני שואלת את המורה, היא אומרת שהיא גם פעילה בשיעור ועוזרת לילדים שמתקשים, וגם למורה. בצהרון המדריכה פשוט מאוהבת בה ובכל מקום שאנו הולכים ומכירים את הילדה, תמיד משבחים אותה, היא באמת ילדה טובה ומקסימה במהות שלה רק בבית אני מרגישה שאני לא מצליחה להגיע אליה.
    ניסיתי לצ'פר אותה על התנהגות טובה בבית, אבל ללא הועיל.
    יש לציין שיש לה אחות בת 5, היחסים ביניהם טובים ולעיתים הן רבות כמו כל האחיות, היא הרבה יותר עצמאית ממנה. ומה שקורה זה שככל שאני כועסת על אחותה היא מראה לי כמה היא בסדר.
    בבקשה, מחכה לעצה באופן דחוף, אני חוששת שחס וחלילה קורה לילדה משהו והיא לא מספרת או לא יודעת כיצד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 עם בעיות התנהגות בבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמכות הורית וילדה פקחית

נעמה סבג שמש
    23/06/2009

אורנה שלום,

מהתשובות של ביתך וחוסר רצונה לשתף לא הייתי מתרגשת, אלא אם כן זו התנהגות חדשה ושונה.

ילדים בגילה לא מרבים לשתף ולספר, וסיכום היום במילה "כיף" הוא שכיח ומקובל עבורם.

לאור מה שהצגת נראה לי שהבעיה היא בחוסר סמכות הורית ובחוסר יכולת שלך להציב גבולות ברורים. הילדה מזהה את זה "ומנצלת" את ההזדמנות. עובדה שמחוץ לבית היא יודעת לעמוד בזמנים ובהתחייבויות.

כדאי שתלמדי קצת את נושא הסמכות או תגשי להדרכה הורית. פגישה או שתיים יספיקו, אם תקפידי ותהיי עקבית.

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

הודיה
    23/06/2009

תודה רבה על תשובתך.
    אך, איך בכל זאת אני אצליח להוציא ממנה לספר לי את מה שעובר עליה מבלי להרגיש שאני חוקרת אותה או מנסה "לשאוב" ממנה.

שאלה נוספת: איך אני מגיעה להדרכה הורית והאם היא אישית או בפורום של הורים אחרים.
    האם אפשר לקבל הדרכה טלפונית דרכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרכת הורים

נעמה סבג שמש
    25/06/2009

אורנה שלום,

כדי לדובב את הילדה לדבר ניתן להעזר בספרי ילדים מכוונים, או להחליט על זמן מסויים ביום, כמו לפני השינה שבו את משתפת אותה בחחויה שעברת במהלך היום בעבודה, ואח"כ תורה- גם היא צריכה לשתף בחוויה מסויימת שעברה בבית הספר.

ישנן סדנאות בנושא הורות, אך נראה שאת צריכה דברים נקודתיים, ספציפים.
    ניתן לקבל הדרכה גם במפגש פרונטלי וגם בטלפון.
    חשוב יהיה שתמלאי שאלון ראשוני בו ניתן יהיה לקבל רקע נוסף.

את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני או דרך המייל.

בכל מקרה,

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 אדישה ומבולגנת

גיגה
    26/06/2009

שלום רב,

ביתי הבכורה בת תשע ולה אח בן חמש.
    הילדה מגיל צעיר מאוד אינה משתפת אותי ביום יום שלה ותשובותיה מאז ומתמיד הסתכמו בכייף ובבסדר.
    הילדה נראית לי חסרת שמחת חיים , בבית היא אוהבת להיות רוב הזמן עם עצמה בחדר, כאשר סבא וסבתא באים או בכלל היא עושה טובה בכך שהיא באה להגיד שלום.

בבית הספר היא בסדר גמור וגם מבחינה חברתית היא מקובלת ואהובה.
    בבית היא מבולגנת מאוד בהתארגנות שלה, בניקיון שלה , באי הסדר בחדר ובבגדים .

אנו רבות די הרבה על הנושאים הללו.
    אני חוששת שבתחילת דרכנו ההורית היינו קשים מידי איתה ולכן היא ננעלה כלפינו, כמו כן, אחיה שמח לתפוס את מקומה בחוכמתו ובאהבה הרבה שהוא מרעיף עלינו.
    ניסיתי לשוחח איתה, לספר לה מה עובר עלי מידי יום בכדי שגם היא תספר , אך ברוב המקרים היא לא משתפת ואני חושבת שאולי דברים רבים נראים לה זניחים וחסרי חשיבות.

היא רגישה מאוד לבעלי חיים ולעיניינים עם חברות.
    המראה שלה מרושל , היא מתלכלכת מאוד כאשר היא אוכלת , מתקשה מאוד לאכול עם סכין ומזלג (בגן חובה היא שלטה במיומנות זו בצורה נהדרת) , אוהבת להסתובב מבולגנת

לפעמים אני חושבת שראשה בעננים, כאשר היא יוצאת בבוקר לבית הספר היא צועדת במסלול זיג זג ולא ממוקד .
    כאשר אני מבקשת ממנה לעשות מס' דברים כגון: לצחצח שיניים, להתלבש ולנעול נעלים היא זוכרת רק דבר אחד וצריך לבקש שוב את הייתר...

כמו כן בבית הספר בזמן השיעור היא שקטה מאוד וממושמעת- פחד מסמכות??? המורה טוענת שבהפסקות היא ילדה שונה לגמרי , משחקת וצוהלת.
    מורה אחרת אמרה לי שהיא לא בטוחה שהילדה תמיד מבינה את מה שנאמר, התגטבות שלה הן זומביות למדי .. כך גם לפעמים כאשר אני מדברת איתה .
    הידע הכללי שלה דל, היא אינה זוכרת כמעט כלום ממה שמספרים לה, ממה שרואים בדרך כאשר נוסעים במכונית ועוד .
    עד כה לא הופניתי מטעם בית הספר לטיפול כלשהו.

בגיל צעיר מאוד אהבה לעשות פאזלים, והמשחק העיקרי היה להפוך את כל הצעצועים ולראות מה יש בערימה. כמעט ולא שיחה עם בובות או עם משחק ספציפי.
    אהבה מאוד להתחפש , כיום לא אוהבת דרמה / משחק וכו'.
    אוהבת להתנדב בכיתה / במערכת ילדים של אחר הצהריים, וליטול על עצמה תפקידים מנהיגותיים.

ילדה טובה מאוד, לא מניפולטיבית וגם לא קולטת מניפולציות של חברותיה. תמימה מאוד ועד היום מתקשה להבין האם התכוונו ברצינות או צחקנו על דבר מה

1. האם ייתכן ויש הפרעת קשב וריכוז העונה לתיאור הנ"ל?
    2. האם הילדה צריכה טיפול פסיכולוגי? אם כן אז האם קבוצתי / יחיד? האם יש במסגרת קופת חולים מכבי? , אם כן על מי תמליצו באזור נהריה?
    3. לפי התיאור שנתתי האם יש כיוון / הפרעה כלשהי שניתן לאבחן
    תודה רבה
    גיגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו