מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי בהתנהגותמיטל23/06/2009
שלום, יש לי ילד בן 9.5 עולה לכיתה ד'. בתקופה האחרונה החלו בעיות התנהגות בבית-ספר. אתן לכם קצת רקע. במבחן הסוציומטרי בכיתה א' וב' יצא כי הוא הכי מקובל, כולם רצו להיות חברים שלו ולשחק איתו. בית הספר גדל ובכיתה ג' הם הפכו להיות 3 כיתות, ושינו את הרכב הילדים העירבבו בין הכיתות. במחצית הראשונה החלו הויכוחים על מקומו בכיתה. לטענת בני, ילדים מציקים לו והוא החזיר. הזברנו לו לגשת למורה אם הוא נתקל באירוע, וזה מה שהוא עשה, לתקופה קצרה.
בסוף המחצית הראשונה הוזמנתי לשיחה שאני יזמתי עם המנהלת, היועצת, המחנכת, בני ובעלי.
על פי הגדרותיהן של המנהלת והמחנכת הוא "מנהיג". יש לציין שהציונים שלו לא ירדו, הוא עדיין מצטיין מבחינה לימודית.
לפני יומיים התקוטט עם ילד שבכיתה שלו בהפסקה, המחנכת העינישה את שניהם בהפסקה השנייה, אך הוא לא קיבל את העונש כי לטענתו " זה לא היה פייר " כי הוא לא זה שהתחיל להרביץ, ופשוט הלך לשחק למרות שהיא אמרה לו לחזור ולקבל את העונש. קיבלתי מכתב הביתה על התנהגות בלתי הולמת. יש לציין שאני מסכימה ומצדיקה את המחנכת. מבחינתי זה החמור בכל הסיפור, זה שהוא לא קיבל את הסמכות ו"זלזל" במורה.
לאחר שיחות ארוכות, התברר שאם הוא לא מסכים עם משהו שהם אומרים (בדרך כלל זה אם הם רימו במשחק כדורגל, או משהו בסגנון) הוא משפיל אותם, צועק עליהם,ומקלל אותם, וזה נגמר במכות. כל יום יש לו ויכוח עם ילד אחר של הכיתה (או ילדה). מה שמאוד מפתיע הוא שאני לא מבינה מאיפה כל זה בא לו פתאום. היום לדוגמה הוא רב עוד פעם, וניסיתי לדובב אותו על מה קרה ואיך הוא יכל להתמודד בצורה אחרת. ואז שאלתי אותו "מה אתה מצפה מהכיתה שלך ?" הוא ענה לי "שיאוהבו אותי והתייחסו אליי". אני פשוט התמוטטתי. הוא אמר לי שהם לא רוצים לשחק איתו יותר, כי הוא צועק ומקלל.
מה עליי לעשות כדי לעזור לו ? האם הגורם הוא אנחנו, ההורים, כי הוא לא מרגיש מספיק אהבה מאיתנו ? האם הוא מוציא את התסכולים שלו על חבריו במקום עלינו ? מה קרה שפתאום זה התהפך ? כיצד לעזור לו לשנות את התנהגותו ?
ביקשתי מהמנהלת להחליף אתו כיתה לשנה הבאה, היא לא החזירה לי תשובה. אבל האם זה הפיתרון ? אני לא בטוחה...
אשמח לקבל תשובה בהקדם- תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
מיטל23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
מיטל23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בהתנהגות
ליאת גרוס23/06/2009שלום מיטל
שלושה דברים לא לעשות:
1. לא להתחיל להרגיש ייסורי מצפון וישר להאשים את עצמך. זה לא עוזר...
2. לא להעביר אותו כיתה כי הבעייה פשוט תלך איתו ולחוות את זה פעמיים זה כבר לא נעים.
3. לאבד פרופורציות.
נשמע כאילו בנך הורגל להיות הכי מקובל ושהוא זה שמאפשרים לו לקבוע את החוקים. כאשר הדברים לא פועלים לפי דברו הוא מתעצבן ומקלל וכן חש שאם הוא לא הכי הכי אז בטח לא אוהבים אותו.
זה לא אומר שבאמת לא אוהבים אותו . ייתכן כי זו הייתה חוויה של אותו יום וכדאי לשמור על פרופורציות. הוא צריך ללמוד שעליו לקבל את חוקי בית הספר ואת חוקי המשחק ושלא תמיד הכל קורה כמו שהוא רוצה. הלמידה קשה וכואבת.
חשוב לעזור לו לקבל את העובדה שלא תמיד רק הוא מחליט ושיש חוקים חברתיים או בית ספריים. יחד עם זאת חשוב להחזיר אותו לפרופורציות ולסייע לו להתאפק כשמתעצבן ולראות שגם אם יש ילדים שכועסים עליו במשחק זה לא אומר שאינו אהוב. הוא רק לא המנהיג המוחלט. וזה דווקא לא נורא...
על מנת שיוכל לקבל גבולות מחוץ לבית חשוב להציב לו גבולות בבית.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי התנהגות
מיטל23/06/2009תודה על התגובה.
אני מסכימה עם מה שאמרת לי, אולי קצת איבדתי פרופורציות כי כמעט בכל יום הוא מתווכח עם מישהו. כלומר זה כבר הפך למשהו שיגרתי, ומזה אני נלחצת, כי זה חדש. הוא ילד יחיד שכחתי לציין.
הערב שוחחנו והגענו למסכנה ולשורש הבעיה, אני מקווה. הוא שיחזר את רוב המריבות שהיו לו ושם לב שברגע שלא עושים מה שהוא מבקש, לדג' בכיתה הם יושבים כקבוצה, ומקבלים נקודות על כך שהוציאו קלמרים וספרים על השולחן. אם שאר הקבוצה לא הוציאו מהר את הציוד, הוא מתחיל לצעוק עליהם שיזדרזו, הוא מאוד תחרותי, והם מצד שני נעלבים ומתחילים לומר לו "סתום", דברים כאלה, אז הוא מתחיל לומר להם "סתומים", כל מני קללות כאלה ואחרות, ומבחינתי זו קללה והבהרתי לו שמפחינתנו אין קללות יותר או פחות, הוא יודע שלא מדברים בצורה כזו. בעצם הסברתי לו שעצם זה שהוא הערים את הקול, הוא בעצם העליב אותם והוא זה שקיבל הערה מהמורה ולא אחרים. אני העצתי לו שאם מישהו לא מסכים איתו או מעצבן אותו או שפשוט הוא רואה שהוא עומד להתעצבן, שיחשוב על המשפט שסיכמנו " על תתעצבן,זה יהיה יותר גרוע, אני יכול לומר הכל בטון נמוך ומכבדת". אבל את האמת אני מפחדת לדכא לו כל מני צרכים.
מה דעתך ? האם אני עושה טעות כשאני מתערבת ככה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)