מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המילה האחרונה של הילדרונית24/06/2009
בני בן 7 עולה לכיתה ב' הוא ילד מאוד עקשן עם הרבה מאבקי כח איתי ועם בעלי.
בתקופה האחרונה הוא חייב כל הזמן להתווכח על כל נושא ולהגיד את המילה האחרונה כביוכל שבו יפסק שדבריו הם הצודקים וכולם טועים, גם על הדברים הפשוטים. הוא החל לדבר גם בצורה מאוד מזלזלת בי. אני חייבת לציין כי כשאני יוצאת מדעתי אני מרתיעה אותו שיחדל ויפסיק לענות ולא אני יעניש אותו , מה שלא משנה את דעתו. העונשים שאני נותנת: לא לחשק במחשב, או לא לשחק ב WII מה שמאוד חשוב לו. בערב לפני שהוא הולך לישון אני משוחחת איתו על כל מה שקרה ותמיד הוא אומר אמא את צודקת מחר אני אשתנה, אך למחרת הסרט רץ כמו אתמול.
שאלה נוספת: בכיתה הוא אוהב להצחיק את הילדים בזמן השיעור להיות מעין "ליצן", בסך הכל הוא תלמיד טוב מאוד והישגיו גבוהים. על כל מופע הליצנות אני שומעת מהחברים במיוחד מהבנות שהם נהנים מאוד וכמובן צוחקים מה שממריץ אותו להמשיך בזה. מהמורה לא קיבלתי שום מסר שלילי עליו, רק דברים חיובים. הפחד שלי שככל שיגדל המופע ליצנות יגדל ויוריד אותו מהישגיו. האם אני טועה? מה עלי לעשות בקשר לכך? תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי תשובה,ממתינה.
רונית01/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליצן וקשן
ליאת גרוס04/07/2009שלום רונית
אתחיל משאלתך השנייה. קשה לי להבין מה הכוונה בליצן. במידה וצוחקים כי אמר דברים מצחיקים ולא צוחקים עליו - אין בכל כל פסול. חוש הומור זה דבר יפה ומוערך חברתית. אם המורה אינה מתלוננת סימן שאינו מפריע. מדוע את חוששת? למה שירד בהישגיו? מה בעצם מקשה עלייך ?
לגבי נושא הויכוחים עמכם - יש מקום למשא ומתן בחלק מהדברים אך דברים אחרים כגון זלזול וחוצפה להורים הינם קו אדום עליו לא נכון לעבור בשקט. העובדה שדיברת איתו והענשת אותו והוא עדיין ממשיך, מעידה על כך שהמסר לא עבר ויש משהו בהתנהלות ההורית שלכם שאינו נכון. קשה להבין ממה שכתבת מה הבעייה. נראה לי שיש מקום לפנות להדרכת הורים קצרה פנים אל פנים. כך תוכלו להבין מה לשנות וכיצד לעשות זאת.
בגיל 7 עוד אפשר לתקן, יחסית בקלות. אל תחכו כי עם הגיל ,התנהגות הילד עלולה להחמיר והשינוי יהיה קשה יותר.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)