בכי ויבבות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכי ויבבות
    מיקי
    26/06/2009

שלום. בני בן 4.7 יליד נובמבר בגן טרום חובה, ילד יחיד ואנו מצפים לתאומים בעוד כחודש.
    ילד רגיש מאד, עדין וקטן פיזית. מכל דבר בוכה ומיבב ובעל קשיי התמודדות מול ילדים אחרים בגן.מבחינה קוגנטיבית בין החזקים בגן, קורא, כותב, משחק שחמט בעל תפיסה מהירה ותבונה רבה.

היינו במעקב אחריו עם פסכולוגית של הגן והגננת והן הרגיעו אותי שהוא מתמודד יפה ומתקדם בהיבט החברתי לאורך כל שנת הלימודים.
    לאחרונה הוא עצוב נורא והתברר לי כי מכים אותו ומעליבים אותו בגן והוא בוכה וצרוח המון בגן ובצהרון.כמו כן הוא מוטרד מהלידה הקריבה.
    אנו מיואשים. לא יודעים כיצד לנהוג בו. על כל דבר הוא בוכה וצורח ואנחנו מאד מתעצבנים.
    הילדים סביבו לא סובלים את זה ולועגים לו כל הזמן. מה עושים? אנחנו מודאגים נורא.
    האם להעלותו לגן חובה או לדאוג להשאירו בטרום?

האם את יכולה להפנות אותי לעזרה בקריאת מאמרים באינטרנט כיצד להתמודד? תודה מראש מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי ויבבות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות יתר

זהורית אסולין שמחון
    27/06/2009

ראשית לגבי שאלתך לגבי השארתו במסגרת טרום חובה שנה נוספת קשה לענות רק מתוך נתאור הזה ולכן אני מציעה להתייעץ עם גננת הגן ועם הפסיכולוגית שלוותה את הגן. יש יתרונות להשארתו כך יוכל להתבגר מבחינה רגשית ולהתפתח מבחינהחברתית , הוא ם יהיה גדול יותר מילדים אחרים ואולי יחוש בעקבות כך יותר חזק ובטוח. מצד שני חשוב שהגן ימשיך להיות מסגרת מאתגרת עבורו גם מבחינה קוגנטיבית. לגבי קשייו, לא פרטת מה גורם לו בכי , אך ניתן לחזק את הכישורים החברתיים דרך הזמנת חברים ונסיונות לתווך לו מצבחם שבהם הוא נקלע לחוסר אונים, לעזור לו למצוא פתרון במצבים אלו. אפשר גם לתלל לו את הבכי כל פעם שבוכה להגיד לו מה היה יכו לומר במקום לבכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו