התנהגות שונה בילד בן 9 .

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות שונה בילד בן 9 .
    ענת.
    27/06/2009

שלום לצוות המומחים.
    אני אמא לשלושה בנים והגדול שלי הוא ילד בן 9.
    בזמן האחרון נראה שהילד מסתובב כועס רוב היום, עונה בכעס על כל שאלה, סוגר דלת בחדר ולא מרשה להכנס, פחות משתף במה שעובר עליו וקורה לו ביום יום (לציין שדברים אלו קורים בתקופה של שלושת החודשים האחרונים מה שלא היה בעבר)
    יתכן והילד נכנס לשלב הבגרות? אוו שזה מוקדם מידי. ואם לא איך מתמודדים מול כל הכעסים שלו במיוחד שאינני מבינה ממה הם נובעים!! אני אוסיף ואומר שגם משיחה איתו שניסיתי לברר עימו למה כל הכעסים האלו הוא בעצמו לא יודע איך להסביר את זה!
    אשמח לתשובתכם ולייעוציכם..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות שונה בילד בן 9 .

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כעס

זהורית אסולין שמחון
    27/06/2009

לענת שלום. לשאלתך על כניסה לגיל ההתבגרות זהו גיל קצת מוקדם בד"כ גיל ההתבגרות וכל התופעות הרגשיות המתלוות אליו מתחילות בגיל 11-12. האם את רואה התפתחות מינית מוקדמת? כי אז זה יכול להיות הסבר. בכל מקרה גם אם גיל ההתבגרות מתחיל והכעס הוא חלק ממנו אין להתעלם ממנו. נסי לומר לו שנראה שכולכם סובלים מהכעס הלא ברור הזה ובעיקר הוא, נסי לחשוב האם היו שינויים בחייו בשלושת החודשים האחרונים- מעבר דירה, חבר שעזב כיתה או עומד לעזוב, לידת אח, אובדן כלשהוא. לעיתים מדובר בשינוי לא כל כך דרמטי בעיני המבוגר אך יכול להיות משמעותי מאד עבור הילד. בימים שעוד נותרו בבבית הספר כדאי לשוחח עם המורה ולברר איתה כיצד חווה אותו בתקופה האחרונה. כמו כן ברגעים של כעס נסי לשחזר מה היה הרגע שסוגר אותו חש לא מובן, חש שוא עומד להתפרץ באופן אלים כך יהיה אפשר להתחיל לראות איך לעזור לו לבטא את הכעס בדרכים יותר קומנקטיביות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו