ילדה שמאיימת שתפגע בעצמה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שמאיימת שתפגע בעצמה
    מיכל
    27/06/2009

בתי בת שבע וחצי, ילדה בריאה ומאושרת. תלמידה טובה מאד, אין לה בעיות חברתיות וגם לא בעיות התנהגות. אבל היום היא עשתה משהו שגורם לי פתאום להרגיש חוסר ביטחון לגבי כל מה שכתבתי קודם לכן, פתאום אני מרגישה שאולי אני מפספסת משהו. היא התנהגה מאד לא יפה היום, אבקש לציין שאני בתחילת הריון שלישי ומרגישה מאד לא טוב, כך שאני לא ממש מתפקדת בבית. היא ואחותה יודעות שאני בהריון ובסה"כ מאד עוזרות. בכל מקרה, היא התחצפה, קיללה, ובאיזשהו שלב מעייפות, כעס והההורמונים שלי שלא ממש עוזרים לי כרגע להישאר רגועה אמרתי לה שמספיק כבר ונתתי לה מכה על הפה. ואז היא אמרה לי "את יודעת מה, אני אקח סכין ואחתוך לי את הלשון"
    הלכה למטבח ואני ביקשתי ממנה להוריד את הסכין, בטון שקט ומבלי לעשות מזה עניין . והיא לקחה את הסכין והעבירה לעצמה על הפה והלשון. היא לא חתכה את עצמה אבל אז אני חטפתי לה את הסכין ונחתכתי קצת ביד. היא נבהלה ואני ביקשתי ממנה לעלות לחדר. אז זהו עכשיו היא יושבת בשקט גמור בחדר ואני פשוט לא יודעת מה לעשות עם עצמי.
    אשמח לשמוע מה אתן חושבות על הסיטואציה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמאיימת שתפגע בעצמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה עצמית

זהורית אסולין שמחון
    27/06/2009

מיכל ברור לי שאת נרגשת ונסערת ואני בטוחה שברגעים אלו גם ביתך, תנו לשתיכן להרגע קחי אותה לשיחה חבקי אותה, אימרי לה כמה את אוהבת אותה וכמה היא יקרה וחשובה לך, ולא משנה כמה את כועסת עליה אינך מוכנה שתפגע בשום איבר מאיברי גופה ושבריאותה חשובה לך. נסי לעזור לה ולך להבין את סיבות התנהגותה היום - ולי התרגשות יתרה לקראת סוף השנה, אולי שבת ארוכה ביית ושעמום ואולי באמת קושי לספר ך כמה היא רוצה את התינוק שנולד אך גם כמה היא מרגישה שאינך פנויה לה וחוששת ממה שעתיד להיות אחרי הלידה. ילדים פעמים רבות מוטרדים מהההריון של אימם אך מרגישים שזה לא לגיטימי להביע זאת. עיזרי לה בכך שתאמרי את התחושות הללו ובכך שתתני להן הכרה ולגיטימציה כתחושות טבעיות ושאין משמעותן שהיא שונאת את התינוק או אותך. ולסיום לידה קלה וגישול קל ומהנה של כל ילדייך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה!

מיכל
    28/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו