מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיצמוצים בעניםאייל נבט23/03/2007
יש לאשה שלי ילדה בת שש ומקסימה .!אני אוהב את שתיהן, ובקרוב אנחנו מחכים לבן זכר שיולד בקרוב .
שאלתי היא ?שלאחרונה כל פעם שאנחנו יושבים ומדברים, על איך נתנהל בביתנו החדש (שנבנה בקיבוץ). הילדה יושבת מולנו ,וממצמצת בענים ומעוותת את הפה .!
שמתי לב שכאשר היא נמצאת במצב של תנועה, או משחק, או כל דבר אחר שהיא עושה .!המיצמוצים האלו לא מופיעים .ורק מתי שאנחנו עוברים ל"מסגרות"או להבהרות של דברים ששם נדרשת צומת לב, היא מתחילה למצמץ. אמא שלה לקחה אותה לרופא שלדעתי לא עזר הרבה ואני אישית חושב שזה משהוא אחר ! אנה הביעו את דעכם על העניין .! תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוצים בעיניים
שרון באומל24/03/2007שלום לך
מדבריך אני מבינה שהבת שלך מבטאת סוג מסויים של חרדה מהשינוי הקרב ובא. מעבר בית במקביל להגדלת המשפחה עשוי ליצור מתח פנימי רב אצל הילדה. זה טבעי מאוד. הייתי מציעה שלקראת השינוי תדברו עם הילדה שלכם על מה שהולך להיות: הן על הבית החדש והן על התינוק.
לגבי התינוק: אפשר לקנות ספר בנושא ואפשר לכתוב יחד עימה ספר לגבי האח החדש שהולך להיוולד. אני מציעה לכלול את כל טווח הרגשות שעשוי לעלות במקרה זה: גם אובדן "כס המלכות", קנאה, ואיבוד הבלעדיות. בנוגע לכך שהיא לא הילדה הביולוגית שלך, עלולים לעלות בה תהיות לגבי מקומה החדש בבית ואולי כדאי להבהיר לה שאתה אוהב אותה כאילו הייתה בת שלך ושזה לא יאבד כשיוולד הילד המשותף לך ולזוגתך.
לגבי ביתכם החדש ההולך ומתהווה - הייתי מציעה לקחת אותה לבית, לתת לה לבחור את החדר שיהיה שלה ולשתף אותה בשלבי הבנייה. אם המעבר כולל גם מעבר לסביבה חדשה, אפשר להראות לה את גן השעשועים הקרוב, את המתנ"ס וכו'. כמובן, אם היא עומדת לעבור ביה"ס, לקחת אותה מס' פעמים לראות את ביה"ס, וכדאי גם בשלב כלשהו להכיר לה את המורה.
באופן כללי, לתת לה תמונה בהירה ככל שניתן על מה שעומד להיות. אז, לחרדה שלה יהיה שם ופשר והיא לא תאלץ להפנים אותה ולבטא אותה בדרכים גופניות.
שיהיה המון בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)