בעיות חברתיות - ילד בן 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות - ילד בן 8
    גלית
    27/06/2009

שלום, בני בן 8.5 בכיתה ג'. הוא ילד נבון שאוהב חברה, אך לא מצליח ליצור חברים. הוא ילד שאינו שתלטן וגם די אינדיבידואליסט. הוא מנסה להשתלב, פעמים רבות זה לא מצליח ומתסכל אותו ואותנו.
    ניסינו ליעץ לו מה לעשות במקרים שילדים אחרים מתיחסים אליו לא יפה, אבל לא תמיד זה מתאים לאופי שלו. איני יודעת מה לעשות וברור לי שהוא במצוקה,
    אשמח לעצה,
    גלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות - ילד בן 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים

נעמה סבג שמש
    28/06/2009

גלית שלום,

כישורים חברתיים זו הקנייה חברתית שניתן לרכוש.

לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך ולהבין מה בדיוק הבעיות וממתי הם התחילו כך שקשה לי לכוון.

עד כמה הבעיה היא קריטית? האם המורה בבית הספר יכולה להעיד? צריך להצביע על הבעיה כדי שנהיה מסוגלים לטפל בה.

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות

גלית
    28/06/2009

שלום נעמה,
    אני חושבת שהבעיה היתה שם כבר מגן חובה. קודם הוא היה בגן הומוגני מבחינת אוכלוסיה וכשנכנסנו לגן עירוני היו ילדים שגוונים. בני לא כ"כ עומד על שלו וגם לא תוקפני אבל מתחבר לילדים שתלטנים וחזקים שלבסוף מצליחים להעליב אותו. מדי פעם אני מתערבת אצל ההורים למתן את האגרסיביות כלפיו, אולם הוא די פאסיבי ואם קוראים לו בשמות גנאי הוא מתעלם וממשיך.
    קשה לי לעמוד מנגד ואני יודעת שההתערביות שלי לא כ"כ נכונות, מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית

נעמה סבג שמש
    29/06/2009

גלית שלום,
    חשוב שתדעי שברגע שהורה מתערב בצורה ברורה, נוצר מצב בו הילד מראש נכנס לעמדה תבוסנית ופסיבית, כי אפילו אמא שלי לא חושבת שאני אסתדר לבד ומבינה שיש צורך להגן עליי.

ברגע האמת, תמיד תתני לו להסתדר לבד.

עדיף שתלמדי אותו תוך כדי סיפורים וספרים מה כדאי לעשות ואף תוך כדי דוגמא אישית. שתפי אותו במצבים בהם חברה הכעיסה אותך ונעלבת. שתפי אותו בהרגשתך ובתגובתך.

גם עם אחיו אינו עומד על שלו? גם איתך לא? אם כך, אל תנסי לשנות את מה שהוא, אלא עזרי לו להתמודד עם מצבים.
    אם תנסי לשנות את אופיו ותכונות בולטות בו שניכם תהיו מתוסכלים.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גלית
    30/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעמה

תותית
    30/06/2009

היי אפשר המלצה על ספרים כאלו ש-"מחזקים"

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו