שאלה לגבי ילד בן 12

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ילד בן 12
    ורד
    28/06/2009

שלום, בני בן 12. אני גרושה ונשואה שוב. יש לי 2 ילדים 12 ו 7. בן שלי שאל אותי השנה כמה שאלות לגבי "איך עושים ילדים"" ועניתי לו את הכל ממש כמו לילד בוגר. כנראה גם שהוא ידע מזה לפני זה, אבל מאז הוא כל הזמן מפחד שלא יהיה לנו תינוק , והסברתי לו כמה פעמים שאנחנו לא מתכננים תינוק ואין לו מה להיות לחוץ מזה, אבל הוא כל הזמן מפחד שאני ובעלי נשאר לבד, נסעה לבית מלון ביחד וכו... אם אנחנו נושאים לחופשה (כולנו ביחד) אז הוא מדבר איתי לפני החופשה שאני אשן עם הבת שלי ולא עם בעלי.
    איך מגיבים לזה? מה עושים?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ילד בן 12

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש מאח חדש...

נעמה סבג שמש
    28/06/2009

ורד שלום,

בנך הוא ילד גדול. עלייך להבהיר לו שהבאת ילד לעולם אינה תלויה ברגע של "שטות" או הנאה, אלא ע"י מחשבה מוקדמת והחלטה אחראית.

הבטיחי ו שאם וכאשר תהיה אופציה כזו, אתם תערכו אסיפה משפחתית ותרצו לשמוע את דעתם של ייתר בני המשפחה. הבהירי לו שזה כרגע לא על הפרק.
    וכן, גם צייני בפניו שקיימים אמצעי מניעה שתפקידם הוא למנוע היווצרות עובר, כל עוד אינם חפצים בכך, גם שאין מניעה שאתם תשנו יחד ותשהו יחד כזוג.

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לנעמה , אבל יש לי עוד שאלה

ורד
    28/06/2009

נעמה תודה רבה,
    כמו שאמרת, אני באמת כבר כמה פעמים סיפרתי לו לגבי אמצעי מניעה , הסברתי לו שזה לא על הפרק ואם נחליט שכן, אז בכל זאת זה החלטה שלנו , אבל הוא ואחותו יהיו ראשונים שידעו מזה.
    עם זה, הבטחתי לו שעכשיו אין מצב. אפילו ישבנו ביחד ודיברנו איתו ועם אחותו על העניין ובאמת כל אחד הסביר מה הוא חושב בעניין ושנינו הסברנו לו שאנחנו לא מתכננים ילדים עכשיו.
    עדיין מפריע לו שאני ובעלי ביחד. אם הוא רואה אותנו אפילו בבית בשעות היום ביחד יושבים בחדר (בלי חיבוקים או משהו) וצוחקים, הוא מתעצבן. יש לי רושם שזה עניין של קנאה נוראית.
    כמו שאמרתי אנחנו מתכננים חופשה, אז כל הזמן הוא מעלה שהוא רוצה שאני אשן עם אחותו ולא עם בעלי. גם כאן, הסברתי לו, שיותר נוח לכולם יהיה שהוא ישן במיטה נפרדת ואחותו במיטה ואנחנו נישן במיטה זוגית, אבל הוא כואס.
    איך אני אמורה להגיב ? איך להתמודד עם הכאס והקנאה???

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לנעמה :-)

ורד
    28/06/2009

אשמח לקבל תגובה. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוריםגרושים, פרק ב'

נעמה סבג שמש
    29/06/2009

ורד שלום,

הבעיה שאת מתארת היא אכן בעיה המלווה גם בקנאה, והיא מעבר לחוסר רצונו שתביאו ילד נוסף.

כמה זמן אתם נשואים?

נראה שישנה גם קנאה אך גם פחד לאבד אותך. בעלך "לקח" אותך" ממנו, מבחינתו, באופן כזה או אחר.

יכול להיות שייקח לו זמן להסתגל למצב החדש, אך עלייך להמשיך ולהבהיר לו שאתם זוג עכשיו וככה זוגות מתנהלים (כמו לישון יחד באותה המיטה וכו'). עלייך להבהיר שיש דברים שאינם נתונים למשא ומתן. את בכלל לא נכנסת לפינה הזאת. את קובעת עובדה.
    עזרי לו רגשית בכך שתשקפי את רגשותיו, תני להם מקום, אך הבהירי את עמדתכם הברורה.

לא קל לו, זה ברור. אך יהיה עליו להסתגל. תני הסברים קצרים ועניינים, על דברים שלא יחול בהם שינוי ועליו יהיה לקבל. הכילי אותו רגשית, אך אל תתנצלי.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו