טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני גרושה ויש לי תינוקת מקסימה בת שנה וחצי שנמצאת בגן פרטי. אני מוצאת עצמי לפעמים מתלבטת האם בגיל 3 כדאי להעבירה לטרום טרום חובה או שלא. לא יודעת מתי להעביר לגן עירייה. בנוסף יש לי שאלה נוספת, לא יודעת האם גן ממ"ד או לא. ההגדרה שלי את עצמי היא חילונית עם זיקה לדת. כיום מתקשה לשמור שבת אך מקפידה על כמה עיניינים סמליים. רוצה להקנות לה ערכים יהודיים אך מפחדת לבלבל אותה. לתגובתכם אודה. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לדעתי, בגיל זה נכון לתת לילדה את האפשרות להשאר במסגרת קטנה. היא "עטופה" יותר וניתן לתת לה תשומת לב רבה יותר.
לגבי נושא הדת- אם המסגרת אינה נוקשה מבחינה דתית ובה היא תקבל ערך מוסף זה יהיה בסדר. עם זאת, קחי בחשבון שבגיל מבוגר יותר תצטרכי להחליט על איזה ערכים את מחנכת. לא תוכלי לאלץ אותה ללכת עם חצאיות כאשר את אינך כזו. אז באמת זה ייצור בלבול, אך בשלב זה אים לכך משמעות מהותית.
בברכה,
נעמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד