ב ל א ג ן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ב ל א ג ן
    יפעת
    24/08/2007

לבני בן ה-6 ובתי בת ה-4 צעצועים רבים מאד
    במשך כל היום הם משחקים בהם אך כל פעם שצריך לאסוף מתחילה מריבה גדולה מאד
    והם לא מוכנים לאסוף נקטנו בכל מיני שיטות איסוף כל הצעצועים בשקיות ואיום כי נזרוק אותם לפח האשפה בסוף הם מסדרים אבל המריבה כל פעם נצתתת מחדש.
    השאלות שלי הן:
    א. האם ילד בגיל 6 אמור לאסוף כל כך הרבה צעצועים
    ב. אם כן אך עושים זאת בצורה נעימה שלא תיצור אווירה קשה בבית
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ב ל א ג ן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בואו נאסוף ביחד

אמא לבן 3
    25/08/2007

לדעתי יש לומר "בואו נאסוף ביחד" - באשר התוצאה היא שלפעמים את אוספת לבד ומוסיפה "בפעם הבאה תעזרו לי יותר" , או כאשר יש שיתוף פעולה את מוסיפה - " כל הכבוד, עזרתם לאסוף כ"כ יפה, אתם ממש בוגרים". הם יתרגלו ךרעיון ולאט לאט ילמדו לאסוף יחד אתך.
    בנוסף ניתן לעשות הפסקות איסוף צעצועים לאורך היום ולא לחכות רק לערב. כשרוצים לשחק במשחק חדש אפשר לומר - "בואו נפנה מקום למשחק החדש", ולהסביר "כדאי לסדר כדי שבפעם הבאה נמצא את כל החלקים" .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר בבאלאגן

שרון באומל
    28/08/2007

שלום יפעת
    ראשית, קבלי התנצלותי על התשובה שהתעכבה, באופן קונקרטי, הייתי מציעה להעלות לבויידם (או לכל מקום אחר גבוה ובלתי נגיש לילדים) חצי מכמות הצעצועים ולערוך תחלופה תקופתית. ילדים מסתדרים טוב יותר עם כמות מועטה של צעצעועים, ומתבלבלים מהשפע. זה יקל על הסידור, ואני מציעה גם לקנות פחות ורק באירועים מיוחדים, כגון ימי הולדת וחגים.
    שנית, אני מציעה לקבוע עם הילדים איזשהו סדר יום, בו יש זמן לאסוף את הצעצועים. למשל: לפני ארוחת ערב. את הסידור עצמו ניתן לעשות בצורה משחקית: למשל: להשכיב את הצעצועים לישון. או: איזשהי תחרות של מי אוסף הכי הרבה צעצעוים. כמו-כן, השתתפו, את או בעלך, בסידור.
    סדר בבית אומר גם "סדר בראש" אצל הילדים, עובדה התורמת מאוד לאיזון שלהם.
    בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו