מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ב ל א ג ןיפעת24/08/2007
לבני בן ה-6 ובתי בת ה-4 צעצועים רבים מאד
במשך כל היום הם משחקים בהם אך כל פעם שצריך לאסוף מתחילה מריבה גדולה מאד
והם לא מוכנים לאסוף נקטנו בכל מיני שיטות איסוף כל הצעצועים בשקיות ואיום כי נזרוק אותם לפח האשפה בסוף הם מסדרים אבל המריבה כל פעם נצתתת מחדש.
השאלות שלי הן:
א. האם ילד בגיל 6 אמור לאסוף כל כך הרבה צעצועים
ב. אם כן אך עושים זאת בצורה נעימה שלא תיצור אווירה קשה בבית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בואו נאסוף ביחד
אמא לבן 325/08/2007לדעתי יש לומר "בואו נאסוף ביחד" - באשר התוצאה היא שלפעמים את אוספת לבד ומוסיפה "בפעם הבאה תעזרו לי יותר" , או כאשר יש שיתוף פעולה את מוסיפה - " כל הכבוד, עזרתם לאסוף כ"כ יפה, אתם ממש בוגרים". הם יתרגלו ךרעיון ולאט לאט ילמדו לאסוף יחד אתך.
בנוסף ניתן לעשות הפסקות איסוף צעצועים לאורך היום ולא לחכות רק לערב. כשרוצים לשחק במשחק חדש אפשר לומר - "בואו נפנה מקום למשחק החדש", ולהסביר "כדאי לסדר כדי שבפעם הבאה נמצא את כל החלקים" .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר בבאלאגן
שרון באומל28/08/2007שלום יפעת
ראשית, קבלי התנצלותי על התשובה שהתעכבה, באופן קונקרטי, הייתי מציעה להעלות לבויידם (או לכל מקום אחר גבוה ובלתי נגיש לילדים) חצי מכמות הצעצועים ולערוך תחלופה תקופתית. ילדים מסתדרים טוב יותר עם כמות מועטה של צעצעועים, ומתבלבלים מהשפע. זה יקל על הסידור, ואני מציעה גם לקנות פחות ורק באירועים מיוחדים, כגון ימי הולדת וחגים.
שנית, אני מציעה לקבוע עם הילדים איזשהו סדר יום, בו יש זמן לאסוף את הצעצועים. למשל: לפני ארוחת ערב. את הסידור עצמו ניתן לעשות בצורה משחקית: למשל: להשכיב את הצעצועים לישון. או: איזשהי תחרות של מי אוסף הכי הרבה צעצעוים. כמו-כן, השתתפו, את או בעלך, בסידור.
סדר בבית אומר גם "סדר בראש" אצל הילדים, עובדה התורמת מאוד לאיזון שלהם.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)